Jarle Norman Bernhoft-Sjødin har gjort seg bemerket på den internasjonale musikkscenen som en talentfull sanger, multiinstrumentalist, låtskriver og komponist. Bernhoft sitt store gjennombrudd som soloartist med utgivelsen av albumet «Solidarity Breaks» i 2011. Dette albumet banet veien for ham til toppen av norsk musikk, hvor han ble hedret med tittelen Årets spellemann samt beste mannlige artist under Spellemannprisen samme år.
Nå er Bernhoft aktuell som «The Voice»-mentor for andre gang.
Men det å være en suksessfull artist, og samtidig balansere familieliv som småbarnsfar har ikke alltid vært enkelt.
Åpner opp om den vanskelige perioden
I 2010 giftet Jarle seg med Lisa Bernhoft-Sjødin. Sammen har de sønnene Samuel (13) og Benjamin (6). Men det å være en artist om til stadighet er på farten, er ikke spesielt forenelig med livet om småbarnsfar.
I januar gjestet Bernhoft podkasten til Kathrine Moholt. I «Familiekoden» snakket han ut om hvor vanskelig det var å kombinere familielivet med karrieren som artist.
– Det var veldig lenge en øvelse i å ha dårlig samvittighet 50 prosent av tiden og føle seg utilstrekkelig resten, fortalte Jarle Bernhoft i podkasten.
Artikkelen fortsetter etter bildet.
Med tiden gikk det ikke lenger med så mye reising. Kombinasjonen var ikke mulig. Det endte med at Jarle knakk sammen.
– Det var skikkelig vondt … Det var første gang at jeg knakk sammen og måtte gå til psykolog. Det var ufattelig lærerikt, det er bare å anbefale. Pell deg til psykolog, sier han i podkasten.
Et av de beste tipsene han fikk fra psykologen, var å jobbe med pusteteknikk. Nå bruker han 10 minutter hver dag, hvor han bare legger seg ned og fokuserer på pusten. For det å komme hjem til familien etter turne har ofte vært noe som kan ha vært vanskelig og stressutløsende.
Artikkelen fortsetter etter bildet.
– Det å være på turné er en øvelse i total selvopptatthet egentlig. For jeg er ute, rer ikke opp sengen selv, lager ikke maten selv, jeg får applaus. Livet mitt er egentlig preget av å få applaus, fortalte Jarle da han var gjest «God morgen Norge».
Mens når han kommer hjem, er rutinene mildt sagt litt annerledes.
– Og så kommer jeg hjem, og jeg får ikke applaus på hjemmebane, he-he, så det er en helt annen greie. Og spesielt meg som er en ambisiøs far, så det å komme hjem og så er det mange rutiner som allerede er i gang, og så prøver jeg å komme meg inn i dem og prøver å være til stede og sånne ting, det har vært vanskelig. Men nå er det mye lettere. Jeg reiser ikke like mye som før heller. For 10 år siden var det helt «insane», forteller Jarle.