Hjem Humor Jarle ble sjokkert da han så dette: – Jeg trodde knapt mine egne øyne

Jarle ble sjokkert da han så dette: – Jeg trodde knapt mine egne øyne

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da Jarle Teige fra Tønsberg var på jobb i Drammen, ble han vitne til en uvanlig og kanskje litt humoristisk bilreparasjon som fikk ham til å måpe. Teige, som aldri før hadde sett noe lignende, snublet over en bil med et punktert dekk som var «reparert» på en høyst kreativ og utradisjonell måte.

Noen ganger kommer man over løsninger hvor man begynner å lure..

– Det var egentlig helt tilfeldig at jeg så det. Men den oransje kanten rundt lappen fanget oppmerksomheten min. Da jeg så nærmere på det, trodde jeg knapt mine egne øyne, forklarer Teige til TV 2.

Den overraskende løsningen? En lapp, lik de man bruker for å reparere sykkeldekk, var blitt klistret over hullet på bildekket.

Teige, som arbeider som teknisk rådgiver, kjente igjen den provisoriske reparasjonsmetoden fra barndommen.

– Jeg kjente jo igjen lappen med en gang. Det er jo slike vi brukte da vi reparerte punkterte sykler i barndommen, sier han.

Slik lappet dansken bilhjulet med lappeutstyr til sykler. Foto: Jarle Teige

Den danske bilen, en litt spesiell utgave av en Opel Astra med turbo, tydet på at eieren hadde valgt den letteste utveien da luften begynte å sive ut av dekket under en ferie i Norge. Teige spekulerer i om dette var et desperat forsøk på å fortsette ferien til tross for det åpenbare problemet.

Dekket så ikke bare ustabilt ut, med en tydelig blemme hvor luften fortsatt sivet ut, men dette valget av «reparasjon» fremkaller også spørsmålet: Skal man le eller gråte?

– Dette er definitivt ikke trygt å kjøre videre med, fastslår Teige.

I Norge, som i mange andre land, er det strengt tatt ikke lov å utføre slike hjemmesnekrede løsninger på bildekk. Skader på dekksiden krever at dekket blir byttet ut – av sikkerhetshensyn.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com