Jeanette Höglund jobber som det man kaller ordningsvakt i Sverige. En ordningsvakt kan man si er en vekter med utvidet myndighet.

Dagbladet har tidligere skrevet om yrket som letter arbeidet for det svenske politiet.

«Ordningsvakter har i Sverige samme myndighet som polititjenestemenn i og pågripe personer som de mistenker for kriminelle aktiviteter, utføre personkontroller i form av kroppsvisitering (for eksempel ved inngangen til et fotballstadion), ta promillekontroller i trafikken, utføre lettere spaningsarbeid, assistere politiet med for eksempel veisperringer ved større aksjoner, osv.»

Fikk nok av fattige pensjonister 

Jeanette jobber altså som en slik ordningsvakt i Stockholm. Da hun oppdaget hvor mange eldre mennesker som var ute og frøs, på let etter tomflasker i bosspannene, fikk hun nok. Hun brenner for eldreomsorg og krever en endring fra politisk hold for å gi bedre vilkår til eldre mennesker i Sverige.

Derfor publiserte Jeanette et innlegg på Facebook hvor hun forklarer situasjonen. Et innlegg som nå har blitt delt tusenvis av ganger.

Dere burde skamme dere

«Dere som sitter med makten til å gjøre en forskjell burde virkelig skamme dere!

Her kjemper jeg sammen med mine frivillige for å gjøre hverdagen litt lettere for våre hjemløse og fattige pensjonister. Vi gir dem klær, mat, hygieneartikler, men vi får aldri en krone i bidrag fra dere og vi har aldri fått et lokale. Det eneste dere klarer er å spre skit om hverandre!»

I 2016 startet Jeanette en organisasjon som heter «Vid din sida». Dette er en organisasjon som utelukkende jobber for at fattige eldre mennesker skal få bedre vilkår.

Siden 2016 har Jeanette og organisasjonen lykkes med å skaffe et permanent hjem til flere pensjonister. De har også åpnet et eget lokale hvor pensjonister kan komme for å få sosialisere seg, få mat, se på TV og rett og slett ha et sted å gå til. Lokalet holder åpent 12 timer hver eneste dag.

Trenger renovering 

Selv om organisasjonen har gjort en kjempe jobb i Sverige, er det ikke enkelt å fortsette uten politisk og økonomisk støtte. Lokalet til organisasjonen trenger sårt renovering og Jeanette håper derfor at innlegget hennes kan åpne øynene til politikerne.

«Jeg synes at dere der oppe i glasshuset faktisk burde hjelpe meg å renovere lokalet. Vi har aldri fått hjelp, selv om dere sier at dere skal satse på ideelle organisasjoner som hjelper mennesker som ikke har noen andre. Vær så snill, hjelp oss å renovere lokalet vårt slik at vi kan gjøre hverdagen trygg for våre eldre. Dere sier at ingen skal være hjemløs innen 2025. Det kommer ikke til å skje, vi kommer til å ha flere og flere fattige og vi kommer aldri til å løse problemet med fattigdom dersom dere ikke satser på oss som legger hjerte og sjel i å hjelpe våre elskede eldre.» 

Del denne saken videre og hjelp Jeanette med å spre budskapet sitt!