torsdag, november 21, 2019
Historier fra livet "Jeg vet du ikke kan høre meg, men jeg...

«Jeg vet du ikke kan høre meg, men jeg elsker deg». Mann tar farvel med kvinnen han var gift med i 59 år

-

«I dag har jeg vært vitne til en historie om kjærlighet. Ikke typen kjærlighet delt av unge mennesker som er halvfull av lidenskap, toppet med hormoner. Det var ikke den type kjedelig kjærlighet som oppleves av nygifte, som er opptatt av ideen om eksklusiv hengivenhet og drømmen om et lykkelig liv.

I en slik verden som vår, hvor løfter brytes fortere enn de gis, det jeg så i dag, var en sjeldenhet, en diamant.

I dag så jeg en mann, en knust mann, som sto bøyd over det kjæreste han hadde.

Da han gikk inn i rommet, gikk han ustødig. Øynene hans var festet på målet i den andre enden av rommet. En stålgrå kiste. Halvparten av lokket var åpnet; Den lukkede halvparten var prydet av en nydelig bukett, men bånd hvor man kunne lese ordene «kone» og «mor».

Han lente seg ned og kysset leppene hennes, hans skjøre kropp skjelvet og hadde tydelige vanskeligheter med å holde seg oppreist.

Så mild og myk kom hans ord til henne. Disse ordene har han sikkert sagt tusenvis av ganger. Men i dag var en spesiell dag.

«Jeg vet at du ikke kan høre meg,» hvisket han. «Men jeg elsker deg.»

Og tårene hans trillet.

I over 60 år hadde hun vært ved hans side. Han satte seg på en stol like ved kisten.

En stokk på hans høyre side, hans avdøde kone til venstre, der satte han i nesten en time. Han strøk på armene hennes og klappet hun på hendene. Det var om han trøstet henne, men sannheten var, han trøstet seg selv.

Det virket ikke forstyrrende for ham at hennes hud var kald og kroppen stiv og stiv; heller gjorde det ikke noe for ham at hun ikke reagerte på ordene han hvisket. Merkelig som det virket, kunne dette vært en vanlig scene fra en hvilke som helst kveld i hjemmet.

Da familien begynte å entre lokalet, satt han fortsatt der. Holdt hånden hennes og strøk håret.

«Hun ser bra ut, ikke sant?» Spurte han da barna hans nærmet seg. Alle var enige. Og de gråt.

I nesten fem timer var han der. Til slutt helt utmattet.

Denne mannen, denne hengivne mannen, hadde vist mer nåde i sin tid av sorg, enn mange gjør gjennom et helt liv. Jeg sto i ærefrykt og så på.

Aldri hadde jeg sett en mann så ødelagt, frarøvet sin lykke ved dødens forbannelse. Når jeg så på han begynte jeg å tenke. Hva skulle han gjøre i morgen og dagen etter det? I dag var den enkle delen. I dag var hun fortsatt her, liggende ved siden av ham, kunne bli rørt eller sett eller kysset. I morgen, etter at hun er lagt dypt i bakken, og han kommer tilbake til sitt hjem, hva da?

Hennes ting vil fortsatt være der – lukten av hennes hud, handlelistene hun har skrevet på, favorittstolen, rester i kjøleskapet, sengen. Deres seng. Hvordan sover man alene etter 59 års ved siden av din beste venn? Jeg kan ikke forestille meg at jeg kunne sovet igjen.

I dag har jeg vært vitne til en historie om kjærlighet.

For Bobby, og alt han er.»

Denne historien sier så mye om et ekte kjærlighetsforhold. Hvordan er det egentlig å miste sin livslange partner? Hvordan takler man den tunge tiden som kommer senere? Mannen i historien heter Bobby Moore, den er skrevet av fotografen April Shepperd og opprinnelig publisert på Positive outlook.

Hun skriver:

«På forespørsel fra Bobby Moore og hans familie deler jeg denne fortellingen og fotografiet. Denne historien var aldri ment å bli sett av noen. Det ble skrevet utelukkende for min egen helbredelse og for å fordøye det veldig rørende øyeblikket jeg nettopp hadde opplevd. Da jeg så Bobby med hans kone, visste jeg at jeg var privilegert til å dele et øyeblikk som formidlet tid. Moore-familien ønsker at publisering av dette bildet vil gi helbredelse til andre.»

Del gjerne denne historien. En historie om ekte kjærlighet. 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Hvor farlig er det egentlig å snuse? Kjendislege ser på saken

Kjendislege Wasim Zahid har sett på snus og hva forskningen sier om helseskader relatert til snus. Til videoen skriver...

Aune Sand med sterk kritikk av influensere: – Tanketomt vås

Kunstner Aune Sand (53) tar nå et oppgjør med influensere, og måten de påvirker dagens unge på. Han mener...

Renoverte campingvogn fra 1988 – for en forvandling

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land. Noe som også vises på salget...

91 år gammel kvinne forvandlet byen til et kunstverk med penselen sin

Den 91 år gamle kvinnen Anežka Kašpárková har virkelig vist verden hvor vakker gatekunst kan være.  Den tsjekkiske kvinnen døde dessverre...

Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye tider for beboerne

Jenny Jönsson er en 42 år gammel kvinne. Til daglig jobber sykepleieren på et gamlehjem i Sverige. Da hun...

Ali klipper hjemløse gratis før jul

Ali Zaki (29) driver en frisørsalong i Malmö. I november og desember holder han søndagsåpent for alle hjemløse som...