Historier fra livet "Jeg vet du ikke kan høre meg, men jeg...

«Jeg vet du ikke kan høre meg, men jeg elsker deg». Mann tar farvel med kvinnen han var gift med i 59 år

-

- Reklame -

«I dag har jeg vært vitne til en historie om kjærlighet. Ikke typen kjærlighet delt av unge mennesker som er halvfull av lidenskap, toppet med hormoner. Det var ikke den type kjedelig kjærlighet som oppleves av nygifte, som er opptatt av ideen om eksklusiv hengivenhet og drømmen om et lykkelig liv.

I en slik verden som vår, hvor løfter brytes fortere enn de gis, det jeg så i dag, var en sjeldenhet, en diamant.

I dag så jeg en mann, en knust mann, som sto bøyd over det kjæreste han hadde.

Da han gikk inn i rommet, gikk han ustødig. Øynene hans var festet på målet i den andre enden av rommet. En stålgrå kiste. Halvparten av lokket var åpnet; Den lukkede halvparten var prydet av en nydelig bukett, men bånd hvor man kunne lese ordene «kone» og «mor».

- Reklame -

Han lente seg ned og kysset leppene hennes, hans skjøre kropp skjelvet og hadde tydelige vanskeligheter med å holde seg oppreist.

Så mild og myk kom hans ord til henne. Disse ordene har han sikkert sagt tusenvis av ganger. Men i dag var en spesiell dag.

«Jeg vet at du ikke kan høre meg,» hvisket han. «Men jeg elsker deg.»

Og tårene hans trillet.

I over 60 år hadde hun vært ved hans side. Han satte seg på en stol like ved kisten.

En stokk på hans høyre side, hans avdøde kone til venstre, der satte han i nesten en time. Han strøk på armene hennes og klappet hun på hendene. Det var om han trøstet henne, men sannheten var, han trøstet seg selv.

Det virket ikke forstyrrende for ham at hennes hud var kald og kroppen stiv og stiv; heller gjorde det ikke noe for ham at hun ikke reagerte på ordene han hvisket. Merkelig som det virket, kunne dette vært en vanlig scene fra en hvilke som helst kveld i hjemmet.

Da familien begynte å entre lokalet, satt han fortsatt der. Holdt hånden hennes og strøk håret.

«Hun ser bra ut, ikke sant?» Spurte han da barna hans nærmet seg. Alle var enige. Og de gråt.

I nesten fem timer var han der. Til slutt helt utmattet.

Denne mannen, denne hengivne mannen, hadde vist mer nåde i sin tid av sorg, enn mange gjør gjennom et helt liv. Jeg sto i ærefrykt og så på.

Aldri hadde jeg sett en mann så ødelagt, frarøvet sin lykke ved dødens forbannelse. Når jeg så på han begynte jeg å tenke. Hva skulle han gjøre i morgen og dagen etter det? I dag var den enkle delen. I dag var hun fortsatt her, liggende ved siden av ham, kunne bli rørt eller sett eller kysset. I morgen, etter at hun er lagt dypt i bakken, og han kommer tilbake til sitt hjem, hva da?

Hennes ting vil fortsatt være der – lukten av hennes hud, handlelistene hun har skrevet på, favorittstolen, rester i kjøleskapet, sengen. Deres seng. Hvordan sover man alene etter 59 års ved siden av din beste venn? Jeg kan ikke forestille meg at jeg kunne sovet igjen.

I dag har jeg vært vitne til en historie om kjærlighet.

For Bobby, og alt han er.»

Denne historien sier så mye om et ekte kjærlighetsforhold. Hvordan er det egentlig å miste sin livslange partner? Hvordan takler man den tunge tiden som kommer senere? Mannen i historien heter Bobby Moore, den er skrevet av fotografen April Shepperd og opprinnelig publisert på Positive outlook.

Hun skriver:

«På forespørsel fra Bobby Moore og hans familie deler jeg denne fortellingen og fotografiet. Denne historien var aldri ment å bli sett av noen. Det ble skrevet utelukkende for min egen helbredelse og for å fordøye det veldig rørende øyeblikket jeg nettopp hadde opplevd. Da jeg så Bobby med hans kone, visste jeg at jeg var privilegert til å dele et øyeblikk som formidlet tid. Moore-familien ønsker at publisering av dette bildet vil gi helbredelse til andre.»

Del gjerne denne historien. En historie om ekte kjærlighet. 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Siste nytt

Advarsel fra lege: Å ta med telefonen på toalettet kan gi hemoroider – La telefonen ligge

Uansett hva man sier, er det mange av oss som gjør det.  Vi tar telefonen med oss på toalettet. Dette...

Prinsesse Märtha Louise fyller 48 år i dag – se det nydelige bildet Kongehuset har publisert i anledning dagen

I dag fyller prinsessen 48 år.  Det har vært et år med et stort medietrykk på prinsessen vår. Da nyheten...

Her befrir brødrene en havørn som har satt seg fast i en felle – tar en uforglemmelig selfie

Brødrene Michael og Niel Fletcher var ute og gikk tur i skogen en høstdag, da de kom over en...

240 norske ungdommer synger Bohemian Rhapsody – nå går videoen viralt

Første skoledag er en stor dag, enten du begynner i førsteklasse, femteklasse, første dag på ungdomsskolen eller på videregående...

Paret har prøvd å få barn i åtte år. Men så får de en overraskende beskjed

Ashley og Tyson Gardner hadde prøvd å få barn i åtte år. De holdt nesten på å gi opp,...

Datteren kaller moren sin for «feit» – Morens tilsvar er noe alle foreldre burde få med seg

Da Allison Kimmey gikk på videregående, var hun besatt av å ha den perfekte kroppen. "Jeg begynte å utvikle en...

Populære

Du liker nok disseRELATERT
Anbefalt for deg

Neste artikkel ⬇