tirsdag, november 24, 2020

Jeger trodde han skjøt to villsvin – så oppdaget han feilen

Mest lest nå

Det jegeren trodde var villsvin skulle vise seg å være to kyr. 

En jeger skjøt to skudd mot det han trodde var villsvin, men det viste seg senere at han hadde skutt to kyr, hvorav den ene var drektig. Blekinge tingrett har dømt mannen for hærverk.

Under villsvinjakten i august i fjor fant Tord Karlsson to av kyrne sine skutt. Den ene kua hadde en nesten fullvokst kalv i magen. 


– Det er en trist historie alt i alt, sa Tord Karlsson til avisen Land Lantbruk.

Kyrne ble skutt i forbindelse med villsvinjakt, og jegeren som sto bak skuddet forklarte i avhør at han trodde det var villsvin han så.

Politiet utarbeidet en rapport om brudd på jaktloven, og mannen måtte levere inn våpenet.

– Jeg håper å få erstatning, men jeg vet ikke hvor mye. Det er et spørsmål om vurdering av hva det er for slakteverdi og livsverdi. De var store dyr, og kalven ville blitt et nytt levende dyr. Jeg har også faste omkostninger for en kadaverbil og veterinæren skal ha sin, sa Karlsson til Land Lantbruk etter hendelsen.

Kyrne ble skutt på et beite i Blekinge i august i fjor, og jegeren har insistert på at det var en ulykke.

To kyr ble skutt av jegeren. Illustrasjonsfoto fra Canva

Jegeren, som er en 59 år gammel mann, er i Blekinge tingrett dømt for hærverk og må betale 9.300 kroner i erstatning til Karlsson. 

Ifølge Expressen skal aktor ha vurdert at mannen hadde begått gjort seg skyld i alvorlig jaktforbrytelse og brudd på jaktloven. Tingretten valgte imidlertid å frigjøre mannen fra mistanke om jaktforbrytelser, ettersom loven gjelder ville dyr og ikke kyr.

Tingrett slo imidlertid fast at mannen tok en «hensynsløs risiko av alvorlig karakter». Tildels fordi han skjøt i mørket og tildels fordi han avfyrte skudd i nærheten av en sommerhus.

Jegeren skal ha forsvart seg med at han hadde grunneierens tillatelse til å jakte der, noe retten også godtok.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter