tirsdag, oktober 27, 2020

Jehovas vitner dropper husbesøk – forkynner via telefon

Mest lest nå

Da foreldrene skulle ta et siste farvel med datteren sin skjedde det et ekte mirakel

Noen ganger tar livet en uventet vending. Bella ble født med en mitokondriesykdom. Ifølge Helse Norge er Mitokondriesykdommer en gruppe sjeldne sykdommer knyttet til forstyrrelser...

Kvinnen adopterer en pitbull. Hunden klarer ikke slutte å klemme henne

Kayla Filoon (20) jobbet frivillig ved siden av studiene som hundepasser ved et hundepensjonat for hjemløse hunder. En dag kom pitbullen Russ inn. Og...

Jehovas vitner har tidligere gått fra dør til dør for å forkynne. Med en pandemi å ta hensyn til er ikke det lenger mulig.

Siden Norge stengte ned 12. mars er det ingen som har fått besøk av Jehovas vitner. Nå har menigheten begynt å ringe folk, og bruker ifølge NRK Rogaland 1881 for å finne og ringe til tilfeldige personer.

– Jeg synes ikke det er helt stuerent at de bare ringer meg på mitt privatnummer, sier May Lise Johannessen til NRK.


Hun er en av mange som har fått en telefon fra Jehovas vitner det siste halvåret.

Les også: Lena fikk en SMS fra Jehovas vitner – Svaret hennes har fått tusener til å le

Odd Arne Trengereid i Jehovas vitner på Karmsund skjønner at folk kan reagere, men avviser at trossamfunnet har fått flere negative tilbakemeldinger enn de normalt gjør ved husbesøk. Han forteller også at ikke alle medlemmene er like begeistret for den nye arbeidsmetoden.

– Mange av medlemmene våre liker ikke å ringe. De er redde for å bli sett på som selgere, og det er vi jo ikke, sier Trengereid til NRK.

Kommuneoverlege i Haugesund, Jostein Helgeland, er glad for at Jehovas vitner har sluttet med husbesøk under pandemien.

– Vi har jo bedt både installatører og andre om å utsette hjemmebesøk, sier Helgeland til NRK og legger til at dersom ikke trossamfunnet selv hadde tatt initiativ til å slutte med husbesøkene ville nok helsemyndighetene ha satt en stopper for det.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter