in

Jens lytter til pappa Thorvalds råd hver dag

Jens Stoltenberg. Foto: Getty

Da Jens Stoltenberg vurderte om han skulle bli generalsekretær i Nato var faren Thorvald skeptisk. Men han ga sønnen et råd da han reiste til Brussel – det rådet har Jens med seg hver dag.

– Først var Thorvald veldig tilbakeholden, men etter hvert ble han veldig for. Og da ble han en entusiastisk støttespiller som han vært for alt jeg har gjort i hele mitt liv, sier Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, til TV 2.

Da Jens forlot barndomshjemmet sa Thorvald «Ta vare på deg selv, Jens»


– Thorvalds viktigste råd har alltid vært at jeg skal lytte til hjertet, lytte til meg selv, og ikke gjøre ting så komplisert eller være en annen den jeg er, sier Nato-toppen til TV 2.

Det å lytte til hjertet er lettere sagt enn gjort, medgir Jens.

Han har forståelse for folks bekymring over de høye strømprisene og den høye prisstigningen.

– Det er kjempestore problemer for Europa, men sammenlignet med faren for storkrig må vi forstå hva som er viktigst. Det er å sørge for at president Putin ikke vinner Ukraina.

Han har vært generalsekretær i forsvarsalliansen Nato siden 2014. Egentlig var planen å dra hjem til Norge for å bli sentralbanksjef nå i 2022. Slik gikk det ikke. I en krevende situasjon der Russland hadde gått til krig mot Ukraina og invadert, ba Nato han fortsette. Foreløpig er sluttdatoen i Nato satt til neste høst.

– Fra jeg takket ja, i februar 2014, brøt det ut en krig i Europa da Russland for første gang okkuperte Øst-Ukraina og Krim. I tillegg tok IS over store deler av Irak og Syria, sier han og medgir at jobben han trakket ja til var en ganske annen enn jobben han faktisk fikk

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

VIDEO: Se demonstrasjonen utenfor Irans ambassade

Camilla Herrem

Camilla Herrem deler gladnyhet: – «Fyttigrisen så me glede oss»