in

Jens Stoltenberg avlyser jobbreiser etter sykdom

Jens Stoltenberg. Foto: Getty

Denne uken skulle Nato-sjef Jens Stoltenberg hatt møter i Berlin og Bukarest, det blir det ikke noe av.

En talsperson for NATO skriver i en e-post til TV 2:

– Generalsekretæren vil gjennomføre sitt planlagte besøk til Berlin digitalt, i stedet for å delta fysisk. Han er blitt diagnostiert med helvetesild, som kan oppstå etter covid-19. Han arbeider nå hjemmefra.

Det var i midten av mai at Jens Stoltenberg fikk Covid-19. Han hadde milde symptomer men har altså nå blitt rammet av den meget ubehagelige sykdommen.

Helvetesild gir ubehag og smerter som kløe, prikking og svie. Utslettet kan bryte ut samtidig med smertene, eller komme etterpå. Personer med helvetesild kan smitte andre med vannkopper.

NHI.no

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forteller til Dagbladet at helvetesild skyldes aktivering av vannkoppeviruset som ligger latent i nervecellene etter at man har hatt vannkopper som barn.

– Alle som har hatt vannkopper risikerer å få helvetesild senere i livet, og det kan typisk oppstå i etterkant av annen sykdom – også etter influensasykdom og covid-19, sier Nakstad, som understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag.

Nylig poserte Jens Stoltenberg på sosiale medier med bilder av Natosøknadene til Sverige og Finland.

Vi ønsker riktig god bedring til Stoltenberg og håper han raskt er tilbake for fullt og kan fortsette det viktige arbeidet han daglig gjør.

Her er alt du trenger å vite om den norske arbeiderpartipolitikeren og generalsekretæren i NATO:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Far og sønn

Dan har en oppfordring til alle foreldre etter å ha sett hva mobbing gjør med barn

lege

Foreslår å tillate sykemelding etter e-konsultasjon