torsdag, oktober 1, 2020

Jenta ga vekk alle pengene hun fikk til jul – fikk rørende overraskelse i retur

Mest lest nå

Tenåringen Olivia Durphy hadde bare ett ønske for julen. Hun ønsket seg ingen julegaver, men at moren skulle gi bort like mye penger som hun ville brukt på julegaver til veldedighet. 

«Det var en del av meg som ikke ville gjøre det fordi jeg ville at hun skulle få gaver på julaften, men jeg er glad og stolt over valget hennes,» forteller Olivias mamma, Jessica Durphy til lokalavisen WKYT.

I søken etter hvilke veldedighet de skulle velge fant de organisasjonen «Buy a Tree. Change a Life.»


Jessica ga bort alle pengene hun normalt ville brukt på julegave til datteren. Rundt 7000 norske kroner ble overført og seks jenter fra Kambodsja fikk umiddelbart nytte av den fine gesten.

«At seks jenter på min alder fikk livsnødvendig hjelp betyr alt for meg, det var den beste julegaven jeg kunne fått,» sier Olivia.

Gikk viralt

«Buy a Tree. Change a Life» ble dypt rørt av givergleden til Olivia og ønsket å gi henne noe tilbake. De fikk derfor fem av jentene til å skrive brev til Olivia, som hun fikk åpne på julaften.

Det ble et rørende øyeblikk og moren tok flere bilder av datteren som leser brevene i tårer. Sammen med bildene skriver hun:

«Jeg slet med å dele dette fordi jeg ikke ønsker å skryte…Men jeg skal skryte litt av datteren min! Hun bestemte seg for å donere alle julegavepengene sine til veldedighet. Buy a tree, change a life. Denne organisasjonen jobber for å få barn bort fra gaten. Gi dem et hjem, mat, utdannelse og hindre at de blir solgt,» skriver Jessica.

Foto: privat

Videre forteller hun at det var et vanskelig valg for henne.

«Hjertet mitt er så stolt og takknemlig for at hun er villig til å ofre julegavene sine til slikt.. Jeg donerte pengene, akkurat som hun ba om. Men jeg skal være ærlig. Det var veldig vanskelig for meg. Jeg ønsket at hun skulle ha en god jul akkurat som sin søster og bror.» 

Foto: privat

Videre forteller moren om hvordan det var for Olivia å motta brevene fra jentene.

«Hun fikk en mye bedre gave enn jeg noensinne kunne kjøpt henne. Fem av jentene skrev brev til henne og fortalte hvordan pengene bokstavelig talt hadde reddet livene deres. Og nå takket de Olivia for å ha reddet dem. 

Jeg er velsignet og så takknemlig for omtanken barna mine har. Disse bildene betyr så mye for meg.»

Foto: privat

I skrivende stund er innlegget til Jessica delt 74.000 ganger. Olivia forteller til lokalavisen at hun håper all oppmerksomheten kan bidra til at flere mennesker kan hjelpe organisasjonen som gjør en så viktig jobb.

LES OGSÅ: Jonatan dro til Nepal for å redde unge jenter fra bordeller. Nå ønsker han at du leser dette.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter