in

Jenta med den uvanlige sykdommen inspirerer folk over hele verden

Uvanlig hudsykdom
Jenta inspirerer mennesker over hele verden.

14 år gamle Nikki Lilly har en uvanlig sykdom som gjør at ansiktet hovner kraftig opp. Men i stedet for å gi opp, jobber hun hardt for å inspirere andre til å tenke at annerledeshet er fint, og ikke noe negativt.

Nikki var bare seks år gammel da hun fikk diagnosen arteriovenous malformation. Som regel setter sykdommen seg i nakken, hodet eller i ryggraden, og gir en unormal forbindelse mellom arteriene og venene. Det skriver nettsiden Fabiosa.

Pasientene med denne sykdommen har misdannelser i blodårene som fører til at blodet i en pulsåre (arterie) strømmer direkte og med høyt trykk over i en vene, isteden for å ta veien om de små årenene som forsyner cellene med blod. Dette fører til kraftige opphovninger, og kan i verste fall gi livstruende blødninger.


 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Nikki Lilly (@nikkililly_)

Stor på YouTube

Da Nikki var åtte år, startet hun sin egen YouTube-kanal. Gjennom den, ønsker hun å informere folk om sykdommen og rive ned fordommer og frykt for de som er annerledes. I dag har YouYube-kanalen hennes over 800.000 abonnenter.

Nikki er lidenskapelig opptatt av baking, sminke, musikk og sang, og deler av dette både på YouTube og på Instagram.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Nikki Lilly (@nikkililly_)

Plutselige blødninger

Selv om Nikki er full av stå på-vilje, setter helsen hennes stadig begrensninger for henne. I juni i fjor, ble hun lagt inn på sykehus på grunn av blødninger. Der ble hun lagt i kunstig koma i åtte dager til blødningen stoppet. Hun måtte gjennom flere operasjoner. Heldigvis gikk det bra denne gangen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Nikki Lilly (@nikkililly_)

Får masse flotte tilbakemeldinger

Nikki har også en Instagram-konto der hun stadig deler bilder av seg selv. Der har hun nesten 150.000 følgere. Følgerne hennes elsker henne, og hun får stadig kommentarer på hvor flott og modig hun er.

«Du er så nydelig», skriver en.

«Elsker stilen din», skriver en annen.

«Håper du har det fantastisk», skriver en tredje.

SE OGSÅ: Hun ble mobbet fordi faren hadde Downs syndrom. Nå hyller hun faren på hans 50-årsdag

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

hund reddet baby

Pitbullen Sasha reddet baby fra flammene

Her er Jamie Olivers`s oppskrift på nydelig potetgrateng