onsdag, juli 15, 2020

Jenta på 15 uker klarer å stå selv- :Hun må være verdens sterkeste baby

Mest lest nå

En video på Youtube har tatt av de siste ukene. Den viser 15 uker gamle Lula som klarer å stå på egenhånd.

Vanligvis klarer ikke spedbarn å stå før de er 9 måneder gamle. Men dette varierer stort og det er heller ikke uvanlig at det kan ta opptil 18 måneder før et barn klarer å stå selv.

Babyen til engelske Emily Derrick og Tezra Finn-Johnston er dermed noe for seg selv. Familien som bor i Bristol forteller til lokalavisa Bristol post at lille Luna klarte å stå på bena sine allerede fra hun var 8 uker gammel.


Sannsynligvis er det verdensrekord. Men Guinness rekordbord inneholder ingen rekord for å stå på bena. Den inneholder bare rekord for hvilke baby som i tidligst alder klarer å gå. I skrivende stund er det Reuben Robinson som har den rekorden. Han tok sine første seg seks måneder gammel.

Oppdaget raskt styrken

Foreldrene forteller til Bristol post at de oppdaget at barnet deres var uvanlig sterk allerede da de forlot sykehuset. De forteller at hun allerede da klarte å stramme nakkemusklene slik at hodet ikke slenger.

Nå er hun 15 uker gammel og Luna klarer allerede å stå på bena, uten at noen holder henne.

De nybakte foreldrene sier at de har sett på treningsvideoer på Youtube og spøker med at datteren må ha blitt inspirert.

– Da hun var rundt fire uker gammel forsøkte jeg å roe henne ned da hun gråt. Jeg forsøkte å sitte henne på fanget mitt, men hun nektet å bøye knærne og skulle bare stå på fanget, forteller faren.

Luna står selv
Luna er nå 15 uker gammel. Foreldrene sier hun har stått på bena helt siden hun var 8 uker. Foto: Privat

Ikke helt uvanlig

Men selv om Luna uten tvil er usedvanlig tidlig ute med å stå på bena, finnes det også andre som raskt klarer å fote seg.

Snorri Magnússon driver babysvømmingskurs på Island hvor et av målene er å få babyene til å stå på egenhånd.

Islendingen har fått mange babyer til å stå fra de er fire måneder gamle.

– Det som Snorri Magnússon gjør er helt fantastisk. Han klarer å stimulere og trene barna slik at de klarer å stå av seg selv fra de er fire måneder gamle, sier professor Hermundur Sigmundsson ved Institutt for psykologi ved NTNU til NRK.

Selv om det ikke bør være noe utpreget mål at babyer skal stå tidligst mulig er det uansett fascinerende å se de som faktisk klarer det.

Nedenfor kan du se videoen av 15 uker gamle Lula. Er dette verdens sterkeste baby?

LES OGSÅ: Nydelig video av baby og hund går viralt

130,163FansLik
1,479FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter