Hjem Historier fra livet Jentene ble bestevenner på sykehuset da de kjempet mot kreft. To år senere gjenforenes de

Jentene ble bestevenner på sykehuset da de kjempet mot kreft. To år senere gjenforenes de

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

For to år siden, tuslet fire, små jenter rundt i gangene på sykehuset. De kjempet alle mot kreftsykdom. Nå, to år senere, møtes de igjen. Alle har overvunnet sykdommen, og er i dag erklært friske.

McKinley, Chloe, Ava og Lauren ble bestevenner i løpet av tiden de tilbrakte på Johns Hopkins All Children’s Hospital i St. Petersburg i Florida. McKinley, Ava og Lauren hadde sykdommen akutt lymfoblastisk leukemi mens Chloe hadde en sjelden form for lungekreft.

Foto: YouTube

Fant raskt tonen

De fire jentene fant raskt tonen over ledninger og medisiner. Ikke minst var det veldig verdifullt for dem å møte andre barn som så ut som dem, uten hår på hodet.

«Hun var tre år gammel og hadde ikke noe hår, men alle vennene hennes på sykehuset så helt lik ut. Så, det fikk henne på en måte til å føle seg normal», sier Laurens mamma Shawna Glynn.

Foto: YouTube

Og det var ikke bare jentene som knyttet bånd på sykehuset. Det gjorde også mødrene deres.

«Det var alltid en lettelse å se et kjent fjes og vite at hun ikke var alene i alt dette», sier Avas mamma, Alyssa Luciano.

Foto: YouTube

Fire, friske, sterke jenter

Nå er det to år siden jentene forlot sykehuset, og utrolig nok, er alle de fire jentene helt kreftfri i dag. «Det burde feires», tenkte de fire bestevennene. Så de bestemte seg for å møtes igjen, på sykehuset for å møte både hverandre, men også legene og sykepleierne som reddet livene deres og som hjalp dem gjennom den tøffe tiden.

Foto: YouTube

En fotograf ble med dem, og på bildene smiler fire, friske, sterke jenter. En stor kontrast til de fire jentene som tappert smilte til kamera for to år siden.

LES OGSÅ: Linus (24) mistet livet av kreft – hans siste ord rører tusener

Jentene og mødrene deres planlegger nå å møtes igjen hvert år, og gjøre det til en tradisjon.

Se den rørende filmen fra gjensynet her: 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com