Hjem Kjendisnytt Jesper Saltvik Pedersen og Birgit Skarstein kåret til årets funksjonshemmede utøvere

Jesper Saltvik Pedersen og Birgit Skarstein kåret til årets funksjonshemmede utøvere

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Helgens Idrettsgalla som gikk av stabelen i DNB Arena hyllet de beste norske utøverne gjennom året som har vært. Jesper Saltvik Pedersen ble kåret til årets mannlige funksjonshemmede utøver mens Birgit Røkkum Skarstein stakk av med prisen som årets kvinnelige funksjonshemmede utøver.

For noen atleter! Jeg elsker alle dere fantastiske atleter som når deres mål og kjemper hver dag for å bli bedre versjoner av dere selv. Dere inspirerer meg så mye. Jeg beundrer dere, skriver prinsesse Märtha Louise på Instagram.

Prinsessen var sammen med Øyvind Eriksen i Stiftelsen VI de som delte ut prisen til årets kvinnelige funksjonshemmede utøver.

Takket morfaren

Pedersen har hatt en fantastisk sesong hvor han vant verdenscupen sammenlagt. Han vant også NM i storslalåm og slalåm. Da Pedersen ble ropt opp på podiet av Gunn-Rita Dahle Flesjå takket han morfaren og treneren sin.

Spesielt morfar som ligger på sykehuset i Haugesund og ser på akkurat nå. Stor takk til treneren min Hans Blattmann som alltid pusher meg. Jeg hadde ikke vært her uten han, sa han.

Det heter ikke deg og meg, det heter vi

For Birgit Skarstein ble det andre året på rad hun mottar den prestisjetunge prisen.

Hun har hatt en eventyrlig sesong hvor hun ble verdensmester i para-roing og satte ny verdensrekord på 2000 meter. Hun tok sin første verdenscupseier i langrenn og vant paracupen sammenlagt. Prisen hennes ble delt ut av prinsessen og stiftelsen VI, som jobber for å fremme paraidretten i Norge.

Skarsheim takket stiftelsen for deres arbeid og forteller hvor mye den betyr for utøverne.

Stiftelsen VI betyr veldig mye for meg – og det betyr veldig mye for mange i Norge. Det heter ikke deg og meg, det heter vi. Det er hele poenget, det er ingen som blir gode alene, sa hun i takketalen.

Skarsheim har også publisert et innlegg på Instagram hvor hun takker alle som fremmer de gode verdiene i Norge.

Tusen takk for en fantastisk kveld på Idrettsgallaen! 💃🌟 Så mange fine folk og mye kjærlighet på én gang! Ingen blir gode alene, så det er jammen godt vi har hverandre 🙏 Tusen takk til alle som har strukket ut en hånd det siste døgnet og stått opp for de verdiene og det samfunnet vi ønsker oss. Dere gjør verden til et bedre sted (og varmer hjertet mitt mer enn ord kan uttrykke) ❤ Og, gratulerer så innmari mye til Dronninga @mabjoerg for en fantastisk kveld og fin avslutning på en verdifull idrettskarrière, skriver hun.

Det har vært mye fokus og hyllest av de mest kjente utøverne i Norge etter idrettsgallaen. Men disse to er kanskje våre mest imponerende utøvere! Trykk på deleknappen for å hylle prestasjonene deres du også!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com