Hjem Fremhevet Joanna fremhever hårene på overleppa med mascara for å gå imot samfunnets skjønnhetskrav

Joanna fremhever hårene på overleppa med mascara for å gå imot samfunnets skjønnhetskrav

Influencerens metode skaper engasjement.

Samfunnets skjønnhetsidealer er ikke lett å leve opp til. Vi skal være veltrente, rynkefrie, spise sunt, hårløse (i hvertfall når man snakker om kroppshår for kvinner) og generelt se bra ut. Vi vil ikke ha et lite hår på haken, da kan det jo se ut som om vi ikke tar vare på oss selv eller, enda verre, gjøre oss stygge.

Samtidig blir vi pepret med bilder av vakre mennesker på sosiale medier. Snapchat og Instagram kommer med innebygde filtre som gjør oss «vakrere».

Joanna Kenny, en kosmetolog og influencer på instagram, har bestemt seg for å slutte med alt dette og i stedet «jobbe» med å normalisere det som faktisk er normalt. Hva betyr dette? Det betyr at vi alle har hår under armene, barter og tusen andre mangler som er typiske for mennesker og vi skal ikke skamme oss over dem. For å understreke dette konseptet, valgte denne kvinnen å fremheve barten med mascara og selvfølgelig ga bildene og videoene hennes grunnlag for sterk diskusjon.

Foto: Joanna / Instagram

Joanna la merke til at hun hadde lyst hår på overleppen allerede i tenårene og husker at hun alltid har vært veldig flau og usikker på denne barten som er like vanlig som den er hatet blant kvinner. På den tiden gjorde hun alt hun kunne for å skjule hårene.

I dag fremhever hun dem stolt med mascara. Joanna har valgt å ikke fjerne noe kroppshår, og dokumentere det på Instagram. Hun mener det ikke har noe å si for vakkerhet, og ønsker å være et forbilde for dem som ikke vil la seg påvirke av samfunnet når det gjelder hvordan vi skal se ut.

– Å velge å ikke fjerne hår på kroppen betyr ikke at jeg ikke er enig med andre kvinner som barberer seg. Poenget er at alle skal føle seg frie til å velge for sin egen kropp uten å måtte være redd for hva andre tenker, skriver hun.

Joanna fremhever barten sin med Mascara, for å vise motstand mot skjønnhetsidealer. Foto: Instagram

Selv mener Joanna at sosiale medier har gjort samfunnets skjønnhetsidealer enda mer fremhevende. På Instagram er vi vant til å se bilder av jenter og gutter som ser ut til å være helt perfekte. Ingen av dem ser ut til å ha cellulitter, dårlig hud, kviser eller kroppshår. Joanna mener det er viktig at vi stiller spørsmål om hvorfor er vi så fiksert på å prøve å skjule våre mangler? Vi er bare mennesker, vi er ikke perfekte og vi fortjener å slippe å være usikre hele livet, bare fordi samfunnet vi lever i har innført normer som rett og slett er uoppnåelige. Det er normalt å mislykkes og ikke kunne matche den glatte og perfekte huden som bare et instagramfilter kan gi.

– Derfor er det viktig å normalisere det som er normalt. Jeg legger mascara på barten for å understreke hvor normalt det er å være hårete. Å ikke fjerne ansiktshår gjør meg verken til en annen kvinne stygg, skriver Joanna.

Her viser hun hvor stor effekt et filter på sosiale medier kan ha på utseendet:

Foto: Joanna / Instagram

Og selv om Joanna mottar delte meninger om sin kamp mot skjønnhetsidealer og kroppspress har hun også fått mange følgere som støtter henne. Nesten 90.000 mennesker følger henne på Instagram hvor hun daglig publiserer bilder og videoer som skal fremheve det naturlige.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com