Hjem Dyr Jobber på kennel: Dette er de fem verste bøllehund-rasene – og de fem beste

Jobber på kennel: Dette er de fem verste bøllehund-rasene – og de fem beste

Hanna, som jobber på en kennel, har publisert en liste på Tik Tok over fem hunderaser hun advarer folk mot å anskaffe seg.

Listen over bøllehunder skapte så mye oppstyr at Hanna også måtte lage en liste over de fem beste hunderasene.

Det er flere grunner til at hundene har fått plass på versting-lista til Hanna, som er basert på hennes egne erfaringer med de ulike hunderasene.

Schæferhund

Schæferhunden kom akkurat inn på lista til Hanna, som også er omtalt av The Sun. Men det er kanskje ikke hunden som er problemet. Ut fra Hannas begrunnelse kan det se ut til at eierne er like mye skyld i at denne populære hunderasen kommer inn på «bøllelista».

– Stort sett har de ikke oppdragelse, og de oppfører seg som idioter mot alle og enhver, og stopper absolutt aldri å bjeffe. Aldri, forklarer Hanna.

Chihuahua

Personligheten til denne miniatyrrasen er som oftest betydelig større enn kroppen. Hanna antar hun ikke engang behøver forklare årsakene til at den energiske og sjelden stillegående chihuahuaen står på bøllelista hennes.

Weimaraner

Mange familier som ønsker seg en trofast venn skaffer seg weimaraner. Hanna er imidlertid ikke like begeistret for å få dem inn på kennelen.

– De er ikke så ille når de er unge. Men de eldre blir skikkelig sure og er redd for alt. Dessuten driter de over alt, forklarer hun.

Irish softcoated wheaten terrier

Denne hunderasen er på kollisjonskurs med hvilepulsen. Ifølge Hanna roer de aldri noen sinne ned. Dessuten er det pelsen.

– Uansett hvilken stil de er klippet i har alle en skikkelig teit pels.

Doodles

Det har kommet flere nye Doodles de senere årene. De har blitt omfavnet av hundeeiere. Til og med vårt eget kronprinspar har sorten hjemme på Skaugum.

– De får meg til å ville rive ut håret fra mitt eget hode, forteller Hanna.

Hun opplever dem som slemme med andre hunder, og egentlig ikke spesielt hyggelige mot folk heller.

I kommentarfeltet er det mange som er opprørt over «bølle»-lista til Hanna. Flere kommer riktignok med forslag til raser de føler er utelatt, men svært mange mener det er hundeeierne som skaper bøllehunder, ikke rasen.

En sier «jeg synes ikke du bør jobbe med hunder». Til det svarer Hanna «ja, selvfølgelig betyr en spøk på Tik Tok at jeg ikke er egnet i jobben min». Så det kan tyde på at hun selv tar bøllelista med en porsjon mer humor en enkelte av de 480 700 seerne.

Etter gjennomgangen av bøllehundene så har folk også lurt på hvilke hunderaser som er de beste.

Dachshund

Femteplassen går til det klassiske ovnsrøret. Den er kjent for å være en aktiv og morsom familiehund, med sjarm og utstråling.

– De er skjønne hunder som kommer overens med alt og alle.

Shi Tzu

Denne nesten røytefrie rasen er en populær hund som liker seg på fanget til eieren og har lavere krav til aktivitet enn mange andre hunderaser.

– De driver ofte litt med sine egne greier og er opptatt med sitt, men det respekterer jeg.

Pitbull

Mange frykter pitbullen og synes det er en skummel hunderase. Det er ikke Hanna enig i:

– Det er noen gærninger med i det store og det hele er de snille og lager lite problemer, mener hun.

Labrador

Her er Hanna enig med de mange som har skaffet seg denne populære familiehunden.

– De er rett og slett bare flotte hunder. De oppfører seg og leker pent

Labradoren er kjent for å være en vennlig og sosial hund.

Golden retriever

– Den beste hunderasen er golden retriever. De er perfekte og gjør aldri noe galt.

I likhet med labradoren er dette en rase som samarbeider godt og er kjent for å være svært vennlig og hjelpsom.

De enkleste hundene å trene

Når det gjelder å velge en hund som er enkel å trene og håndtere, er det noen raser som ofte anbefales på grunn av deres intelligens, temperament og evne til å lære raskt. Her er noen hunderaser som regnes som enkle å trene:

  1. Labrador retriever: Labradorene er kjent for sin vennlige natur og intelligens. De er ivrige etter å behage og responderer godt på positiv forsterkning, noe som gjør dem til en favoritt blant førstegangseiere.
  2. Golden retriever: Likt som labradoren, er golden retrievers kjent for sitt gode temperament og sin intelligens. De er svært lojale og lett trente, noe som gjør dem til et utmerket familiedyr.
  3. Puddel: Puddelen er en svært intelligent hunderase som er lett å trene. De er også hypoallergeniske, noe som er en bonus for eiere med allergier.
  4. Border collie: Selv om de krever mye mental og fysisk stimulering, er border collier ekstremt intelligente og raske til å lære nye kommandoer og triks.
  5. Shetland sheepdog: Disse hundene er kjent for sin intelligens og lydighet. Shetland sheepdog er også veldig god med barn, noe som gjør dem til en ideell familiehund.
  6. Papillon: Til tross for sin lille størrelse, har papillons en stor hjerne. De er kjent for sin evne til å lære triks og kommandoer raskt, og de elsker mental stimulering.
  7. Labradoodle: En krysning mellom en labrador retriever og en puddel, labradoodles arver intelligensen og det gode temperamentet fra begge raser, noe som gjør dem lett å trene.

Disse rasene er ofte listet blant de enkleste å trene på grunn av deres ønske om å behage sine eiere og deres evne til raskt å plukke opp på trening og kommandoer. En god kilde for informasjon om lettlærte hunderaser kan være «The Intelligence of Dogs» av Stanley Coren, som gir en omfattende oversikt over hunderaser rangert etter trenbarhet basert på en spørreundersøkelse av profesjonelle hundetrenere.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com