søndag, januar 24, 2021

Jobber på spreng for å hjelpe kjæledyrene i Gjerdrum

Mest lest nå

Det jobbes nå på spreng for å redde kjæledyrene som ble rammet av jordskredet i Gjerdrum for en uke siden.

Over 1000 mennesker ble evakuerte etter at et kvikkleireskred rammet Gjerdrum natt til onsdag 30. desember. Flere av disse var nødt til å forlate kjæledyrene sine.

Nå har imidlertid redningsmannskapene begynt å hente ut dyr.


– Vi har kapasitet med frivillige til å gå inn for å hente kjæledyr, eller mate de. Det er noe vi jobber med ved siden av det andre, sa innsatsleder Ivar Myrbø i Øst politidistrikt til NRK på en pressekonferanse søndag.

Til VG forteller Trine Tristana Nordby Lunde i Dyrebekyttelsen i Oslo og Akershus at det til sammen er rundt 100 hunder og 40 katter på evakueringshotellene Olavsgård hotell og Clarion.

Dyrebeskyttelsen har fått enorm respons fra folk som vil stille som fosterhjem for dyrene.

Avdelingssjef i Mattilsynet, Gry Marianne Holmbakken, opplyser til VG at de ikke har noen klar oversikt over hvor mange dyr som har kommet til rette eller hvor mange som fortsatt er savnet.

Nå jakter Politet på dyr i skredområdet. Så sent som mandag kveld hoppet en liten hund frem fra et hulrom. Den hadde komt fra skredet i live og ble ivaretatt av en veterinær.

Alt onsdag kveld forrige uke ble den ti år gamle dalimantineren Zajka reddet ut med helikopter.

Nyheter om kjæledyr som har blitt hentet ut har kommet som små gledelige glimt i et ellers fryktelig tungt redningsarbeid. Status per nå er at det fortsatt er tre savnede personer. Tallet har gått ned fra 10. Ingen av de sju som er hentet ut fra skredområdet etter onsdag kveld kom ut i live.

– Vi har gjort alt som står i vår makt. Men denne naturkatastrofen har hatt betydelige krefter i raset. Vi ser at de som er omkommet har omkommet relativt raskt, sa politimester Ida Melbo Øystese til VG tirsdag ettermiddag. Redningsmannskapene har ikke lenger er håp om å få ut folk i live, og søker nå etter omkomne og kjæledyr.

Veterinær jobber gratis

En av dem som virkelig har engasjert seg for dyrene som er rammet av skredet er Stefan Feterik som driver tjenesten Hjemmeveterinær.

Helt siden skredet gikk har han tilbudt sine tjenester gratis og behandlet en rekke dyr som er hentet ut av skredet.

Veterinæren anslår at han har hjulpet mellom 20-40 dyr.

– Siden hendelsen i Gjerdrum har jeg lagt alt arbeid i å redde dyr og hjelpe dem på best mulig måte, sier veterinæren til VG.

Hjemmeveterinæren på jobb. Foto: Hjemmeveterinær

Veterinæren hylles nå på sosiale medier for jobben han gjør for de mange dyrene som har mistet familiene og hjemmene sine i skredet.

– Vi har fått enormt mye støtte fra hele Norge. Folk bidrar med utstyr til dyra, men også med ting til oss veterinærer, sier han til VG.

Nettop lest om den tragiske hendelsene i Gjerdrum angående jordskred. Mine bønner og gode ønsker kommer går til alle som…

Posted by Stefan Feterik on Wednesday, December 30, 2020

LES OGSÅ: Nå hyller vi alle redningsarbeiderne og alle andre som har gitt alt for å finne overlevende

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter