onsdag, mai 19, 2021

Joe Biden vant presidentvalget – slik reagerte Donald Trump

Mest lest nå

Så er det endelig klart. Presidentvalget i USA er over for denne gang, og vinneren er Joe Biden.

Det har sett slik ut de siste dagene. At Biden skulle vinne valget ble allerede proklamert i går. Men lørdag kveld er det hele helt sikkert.

Tallene som kom fra Pennsylvania viste at Biden vant delstaten og dermed også presidentvalget. Også Nevada ble Bidens, mens Fox News melder at også Arizona går til Biden.


Sosiale medier koker nå over av gratulasjoner til den nye presidenten, og selv brukte han Twitter til å publisere følgende melding:

«America, jeg er beæret over at dere har valgt meg til å lede vårt flotte land. Arbeidet vi har foran oss vil bli hardt, men jeg lover dere dette: Jeg vil være en president for alle amerikanere – uansett om du stemte på meg eller ikke.

Jeg vil gjøre meg fortjent til tilliten dere har vist meg.»

I skrivende stund har tweeten svimlende 2,3 millioner likes.

Også Kamala Harris har publisert en tweet, hvor hun skriver:

– Dette valget handler om så mye mer enn Joe Biden eller meg. Det handler om sjelen til Amerika og vår vilje til å kjemp for den. Vi har mye arbeid framfor oss. La oss begynne.

Nekter å gi seg

Så hva med Donald Trump? De fleste har spådd at han ikke kommer til å ta et nederlag særlig bra, og slik ser det også ut. De siste timene har han publisert flere meldinger på Twitter, som er blitt slettet av Twitter seg. Og en rekke medier melder nå at Trump på ingen måte anser slaget som tapt.

I en av meldingene som ikke er slettet, skriver Trump:

«I WON THIS ELECTION, BY A LOT!»

– Valget er langt fra over. Joe Biden har ikke vunnet i noen delstater, understreker Trump, og forteller videre at man nå jobber med å få slettet en rekke stemmer.

– Vi har også legitime juridiske bestridelser som kan påvirke hvem som er den endelige vinneren. I Pennsylvania, for eksempel, har våre valgobservatører ikke blitt gitt reell mulighet til å observere valgprosessen, sier han i følge Nettavisen.

Donald Trump skal visstnok ha dratt rett på golfbanen i Virginia etter meldingene om Bidens seier. Advokaten hans Rudy Giuliani, har tidligere i dag uttalt at det har vært valgfusk i blant annet Pennsylvania.

Vi gratulerer Joe Biden som vinner av presidentvalget! Tror du han gjør en bedre jobb en sin forgjenger? Trykk i så fall på deleknappen og send dine gratulasjoner!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter