Hjem Familie Joey ble født med Downs syndrom. Ville ikke bli eldre enn 11 år, sa legene

Joey ble født med Downs syndrom. Ville ikke bli eldre enn 11 år, sa legene

Del
X

Da Joey Wittkugle ble født, fikk moren Bobbi dårlige nyheter fra legene.

Legene fortalte at det ikke var håp for Joey. Han ville aldri være i stand til å gå, snakke eller ha en normal kommunikasjon med sin egen mor. Jeg fikk også beskjed om at sønnen min aldri ville bli eldre enn 11 år, sier Bobbi ifølge Upworthy.

Den 29. juni fyller Joey 63 år. Han har gjennom seks tiår motbevist alt som legene spådde om hvordan livet hans ville være.

Foto: Youtube

Man visste knapt noe

Bobbi forteller at det var en helt annen tid, da sønnen ble født. Det var liten kunnskap om mennesker med Downs syndrom. Dette forklarer nok de dystre nyhetene legene hadde om hvordan livet til Joey ville bli. På denne tiden var det ikke uvanlig at foreldre ble anbefalt å legge sine nyfødte med Downs syndrom rett inn på institusjoner.

– For 62 år siden visste man knapt noe om denne sykdommen. De som fikk barn med Downs syndrom holdt gjerne barna i huset og tok de sjeldent med utenfor husets fire vegger, sier Bobbi.

Feirer sønnens bursdag med en bilparade

For å feire sønnens bursdag, planlegger moren noe ekstra spesielt for ham. Sammen med familien har de ordnet en bilparade for deres kjære Joey.

Wittkugle

– De fleste markerer bursdagene sine bare som at enda et år har gått forbi. De tar det gjerne for gitt at de skal fylle den neste bursdagen. For Joey er det noe annet. For hver dag og hvert år som går, trosser Joey oddsen enda mer. Jeg vil at folk skal begynne å forstå mennesker med Downs syndrom. Når du ser noen som Joey, ikke snu ryggen til dem slik de gjorde for mange år siden, og som dessverre skjer fremdeles. De er mennesker og de er spesielle. Lær deg å elske dem så mye som de elsker deg, sier Bobby.

Gratulerer med dagen, Joey! Vi er glade på dine vegne og ønsker deg mange gode år videre i livet. Fortsett å bevise at legenes spådommer var helt feil. I Klippet nedenfor får du se Hoey da han forrige sommer feiret 62 år.

Del gjerne artikkelen for å ønske Joey en fin bursdag.

LES OGSÅ: Parets barn ble født med Downs syndrom. Mor ga far et ultimatum: «Enten beholder du meg eller barnet»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com