Hjem Viralt Johan har brukt 19 år på å bygge en kopi av Noahs Ark – se de utrolige bildene

Johan har brukt 19 år på å bygge en kopi av Noahs Ark – se de utrolige bildene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da Johan Huibers fra Tyskland ble pappa på 90-tallet, begynte han, som alle andre pappaer, å lese god natt-historier for barna sine. En av barnas favoritter, var historien om Noahs Ark. Men i motsetning til de fleste andre pappaer, ble Johan litt revet med.

«Hva om jeg kunne bygge en ark som Noah», tenkte Johan. Og i 1993 begynte han å bygge arken. Han brukte all fritiden han hadde til å snekre på arken. Den skulle være så stor at den kunne huse to eksemplarer av alle verdens dyr. Det skriver nettsiden Shareably.

Johan brukte de neste 13 årene på å snekre på arken. Og i 2006 var arken ferdig.

Foto: Ark of Noah

Måtte doble størrelsen

Men Johan var ikke fornøyd. Han oppdaget nemlig at arken hans bare var halvparten av størrelsen av arken til Noah.

Han måtte doble størrelsen på den. Men Johan innså at han verken hadde kunnskapene eller kreftene som var nødvendig. Han fikk med seg et helt lag med snekkere. Og sammen bestemte de seg for å konkurrere med selveste Noah om hvem som kunne bygge den største og flotteste arken. I 2012, stod arken ferdig, og ble åpnet for publikum.

Foto: Ark of Noah

Brukt 13 millioner

Johan forteller at i tillegg til tid, har han også bruk veldig mye penger på arken. Han har regnet ut at det har gått med drøyt 13 millioner norske kroner på arken. Og likevel er ikke arken perfekt.

«Vi er ikke profesjonelle båtmakere. Mye her er ganske skjevt», sier Johan.

Foto: Ark of Noah

Vil seile til Israel

Likevel, og selv om båten er bygget på en ganske utgått maual, nemlig bibelen, så flyter den. Johan har planer om å seile rundt i verden med arken sin. Første stopp er Israel. Problemet er bare at arken verken har seil eller motor.

Men Johan har løsningen klar. Han vil la andre båter dra arken rundt på havet.

For en genial ide!

Her kan du se en video fra byggingen og det ferdige resultatet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com