torsdag, juli 29, 2021

Johan Kaggestad åpen om sykdommen og det tøffe året: – måtte lære å gå igjen

Mest lest nå

– Det har vært et ganske tøft år, og det eneste fornuftige var et jeg ble hjemme, men Tour de France har betydd så mye for meg i 20 år at det er rart å si «morna» til Tour de France.

Det sa Johan Kaggestad (77) i TV 2s Tour de France-studio. En følelsesladet Kaggestad åpent ærlig opp om hvordan det siste året har vært, og hvor mye sykdommen har preget han.

Johan Kaggestad har nesten blitt synonymt med sommer. Siden 2003 har stemmen hans preget tv-skjermen hver eneste sommer. Kaggestad er på mange måter mannen som bidro til at sykkel ble så populært i Norge. Men i april kom nyheten om at Kaggestad sa stopp. Det vil si, helsa sa stopp. Etter så mange år var det nå over. Kaggestad sluttet som kommentator.


I gårsdagens Tour de France-studio fortalte Kaggestad mer om hvordan sykdommen egentlig har vært.

– På slutten av sykkelsesongen i fjor klappet nyrene sammen. Det var 1. Jævlig vondt. Og 2. Ganske dramatisk. Så jeg har hatt lange opphold på sykehus. Legene har gjort en kjempejobb med å prøve å ordne opp i all dritten der, så jeg føler jeg er i fremgang. Nå er jeg hjemme og i rehabilitering, og jeg trener faktisk hver dag og begynner å komme til hektene igjen, sier Kaggestad.

Tidligere har Kaggestad også fortalt TV 2 at det var en kamp mellom liv og død.

– Noen dager etter at vi var ferdig med sendingen fra sykkel-VM fikk jeg enormt vondt i nyre-regionen. Det var enorme smerter. Jeg har ikke vært borti makan. Da ble jeg sendt til Ringerike sykehus. Nyrene hadde rett og slett klappet sammen. Det var ganske alvorlig. Jeg var midt mellom levende og død, sa han til kanalen i 2020.

Måtte lære å gå igjen

Det er ikke mer enn litt over to uker siden Kaggestad ble skrevet ut av sykehuset. Da hadde han vært innlagt i 25 dager.

Selv beskriver han hvordan (igjen) måtte lære seg

– Da blir du slapp, så jeg har på mange måter måttet lære å gå igjen for andre gang i mitt liv. Det har vært et tøft år med store forandringer. Kona mi ble også syk, så de to tingene har gjort det vanskelig, men jeg ser forbedring, sier Kaggestad ifølge TV 2.

Og nettopp det at Kaggestad må lære seg å gå igjen er nok spesielt viktig for han.

I 2017 ga han nemlig ut boka «GÅ!». En bok som slår et slag for gåing som treningsform.

– Jeg opplever at det som er blitt trening foregår på treningssentre eller i marka på relativt stor intensitet. Vi har brukt pulsklokker på mange som har gått og har sett at pulsen heves så mye at det er langkjøringspuls. Gåing er undervurdert som treningsform, har Kaggestad uttalt til DN. Han mener mange har glemt hvilke effekt man faktisk kan få av å gå.

LES OGSÅ: Ti fordeler ved å gå tur du kanskje ikke visste om

Nå ønsker vi Johan Kaggestad masse god bedring og lykke til med opptreningen!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter