in

Johan Olav Koss om Anne-Elisabeth Hagen: – Husk at også jeg er veldig glad i «Lisbeth»

Johan Olav Koss

Tom Hagen var den første sponsoren til Johann Olav Koss. Skøytelegenden ble godt kjent med familien.

Det er nå gått tre år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog. Hun var gift med en av Norges rikeste menn, milliardæren Tom Hagen (71).

Teoriene om hva som har skjedd har florert. Det startet som en kidnappingssak. Etterhvert dreide saken. 28. april 2020 pågrep politiet Tom Hagen. Hans kone hadde da vært savnet i halvannet år. Han er løslatt, men fortsatt siktet for drapet.


Hittil har skøytelegenden Johann Olav Koss nektet å uttale seg om saken. Men nylig stilte han opp i et intervju med NRK, fordi han ønsker å bidra til fokus på forsvinningssaken.

– Husk at også jeg er veldig glad i «Lisbeth», og vil vite hva som har skjedd med henne, sier Koss til NRK.

Da Koss var 16 år og på jakt etter sponsorer, møtte han den skøyteinteresserte gründeren Tom Hagen. Koss fikk 40.000 kroner i sponsorpenger fra ham.

– Det var starten på vårt vennskap. Tom ble veldig viktig for meg på min skøytearena, uten at mange vet det, for han ville ikke ha oppmerksomheten. Han var min første økonomiske sponsor, og han var det helt til jeg la opp i 1994, sier Koss til NRK.

Koss beskriver Anne-Elisabeth og Tom Hagen som forskjellige. Men ifølge Koss var begge omsorgsfulle.

– «Lisbeth» er jo den som skaper humoren, gleden og varmen. Hun var alltid aktiv, hadde masse ting å gjøre uten å gjøre noe ut av det. Hun var veldig, veldig gledelig å ha med å gjøre, sier Koss.

Koss forteller at Hagen-familien har det ekstremt tøft. De savner en mor, bestemor og kone, og lever med usikkerheten rundt det som har skjedd.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

4-åringen som har vært savnet i 18 dager er funnet

Line Vold

Smitten øker: FHI har ett innstendig råd til folk