in

Johanne ble bare åtte år gammel – nå hedrer familien henne ved å oppfylle drømmen hennes

Foto: Spleis

– I 2021 mistet vi datteren vår. Hun tapte kampen mot kreftformen DIPG etter 9 måneder. I lys av dette ønsker vi å hedre henne med en drømmekonsert. Pengen som samles inn vil gå til å booke artister for en gratis konsert i Fredrikstad.

Dette skriver Pia og Lars om spleisen som er opprettet for å hedre drømmen til datteren deres, Johanne.

Spleisen har hittil fått inn 236.900 kroner fra 872 givere. Målet er å klare å få inn 300.000 kroner.

– Johanne elsket musikk! Hun sang seg gjennom livet. I kor, på skoleveien, under leksene, i dusjen og i senga. Ja, litt sånn overalt egentlig. Hver gang vi voksne skulle på konsert, sa hun bestemt i fra at hun ville være med. Svaret var dessverre hver gang at denne var for de voksne, noe hun godtok motvillig. Midt i sykdomsperioden på Rikshospitalet, satt vi og snakket om alt vi ønsket at Johanne skulle få oppleve før hun døde. En av de store tingene var at hun skulle få oppleve en skikkelig konsert, forteller foreldrene til Johanne.

Konsertdrømmene gikk ikke i oppfyllelse på grunn av pandemien. Og før verden kom tilbake til normalen, hadde den lille jenta til Pia og Lars tapt kampen mot kreften. Men de ønsker likevel å hedre drømmen hennes:

–  Vårt ønske er å sette sammen en konsert som skal være gratis for publikum. Den skal glede barn, ungdom, voksne og gamle. Om ikke Johanne er med oss fysisk, er ønsket vårt at hennes navn og vesen skal leve videre, sier de.

Foto: Privat / Spleis

Beløpet de klarer å få inn skal gå til å booke artister, slik at de kan hedre datteren ved å glede andre barnefamilier med en fantastisk konsertopplevelse.

– Om det innsamlede beløpet skulle overstige konsertens kostnad, blir overskuddet overført til Johanne Othilies minnefond. Minnefondet hjelper familier i samme desperate situasjon som vi var, samt yter bistand til forskning på Johannes sjeldne kreftform, DIPG, sier foreldrene avslutningsvis.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Natascha Kampusch: – Jeg var sikker på at de ville komme og redde meg

Strømtoppen kan få 4,4 millioner i årslønn i halv stilling