lørdag, juni 12, 2021

Johaug: Forberedt på at neste sesong kan ryke

Mest lest nå

Torsdag fastslo rennleder Pierre Mignerey i det internasjonale skiforbundet (FIS) at det ikke kommer til å bli en en normal langrennsesong kommende vinter. Langrennsløperne trener nå for seg selv.

Den som kanskje har de beste forutsetningene for å takle dette på best mulig måte er Therese Johaug. Thereses trener Pål Gunnar Mikkelsplass påpeker at hun har erfaring med usikkerhet.

– Det er veldig spesielle tider, men Therese har spisskompetanse på å trene i det usikre, sier Mikkelsplass til VG. Johaug måtte trene alene i to sesonger som følge av dopingutestengelsen. Derfor mener han at det ikke er noe problem for Therese å nå trene for seg selv. Hun trener to solide økter per dag, forteller han.


Neste sesong kan bli avlyst

Rennleder Pierre Mignerey er godt i gang med å planlegge en alternativ langrennssesong, og tordag la ha frem en kriseplan for langrenn. 

Neste sesong skal i følge planen starte i Finland med minitour den 27.november. Rennsjefen har uttalt til VG at det er viktig at det blir noen skirenn kommende vinter, om det så blir bare to-tre verdenscuphelger. Han mener det er viktig for motivasjonen til løperne og for TV-publikumet.

Johaug har forberedt seg mentalt på at kommende sesong kan bli avlyst.

– Det er jo ikke sikkert det blir noen sesong kommende vinter, men Therese er motivert som om det blir. Om en måned eller to så ser vi kanskje et klarere bilde. I verste fall så går enda en konkurranse fløyten for Therese, hennes tredje. Det er greit å ha tenkt den tanken, så korthuset ikke faller sammen i november, men at man forbereder seg på at det kan bli sånn, sier trener Mikkelsplass.

Langrennsløperne skulle nettopp avsluttet sesongen med NM del to i Lillehammer og deltatt i ulike turrenn. Nå er alt avlyst og samtlige samlinger frem til sommeren er avlyst. Langrennsløperne må trene for seg selv eller i små grupper.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter