in

John Arne Riise om damene: – Av og til tenker jeg at de nesten er for lojale

Foto: TV 2

Toppserien er igang. Avaldsnes kvinner stiller med John Arne Riise som trener.

– Det er så mange der ute som vil at jeg skal mislykkes. Det inspirerer meg. Motiverer meg til å vise dem. At de tar feil, sier John Arne Riise til Aftenposten.

Han gleder seg til å hjelpe det nye laget sitt til å prestere best mulig – og til å bidra til at damefotballen får mer oppmerksomhet og større status. Riise skryter over jentenes innsatsvilje og profesjonalitet.


– De er veldig dedikerte. Men av og til tenker jeg at de nesten er for lojale. Jentene klager aldri, sutrer ikke, bare gjør det de får beskjed om, sier han.

Trenerne han selv har som forbilder er Liverpools Jürgen Klopp og Manchester Citys Pep Guardiola. De leverer resultater, men de bryr seg også om spillerne sine. Det er en slik trener John Arne Riise ønsker å være.

– Jeg vil være der 24/7 for jentene. De skal vite at de kan snakke med meg om alt. Ringe meg når som helst, sier han.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Første kampen Avaldsnes har er borte mot Rosenborg. På idrettslagets egne nettsider innrømmes det at mange tror Avaldsnes er et lag som vil ligge nederst på tabellen og kjempe. I første kampen vil de møte trøndere som er sultne på å ta gullet etter to år med sølv.

– Vi reiser til Trondheim med senka skuldre, ingen tror vi kan ta poeng mot Rosenborg, så vår ambisjon er å bite godt fra oss, få en god opplevelse og ha det gøy på banen, sier John Arne Riise på klubbens hjemmesider.

Troppen hans har en snittalder på 20,5 år. I fjor tapte de begge seriekampene mot Rosenborg, og trønderne slo Avaldsnes ut av kvartfinalien i cupen.

-Klart vi kan ta poeng mot Rosenborg, men da må vi ha en meget god dag og lykkes med alt, sier Riise.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mayoo om diagnosene: – Det er ikke feil å ha svakheter, det er det som gjør samfunnet vårt så fargerikt

Snart er det høysesong: Gir røde utslett som klør, over store deler av kroppen