in ,

John Carew under etterforsking

John Carew

Økokrim opplyser i dag at den tidligere fotballspilleren er under etterforskning, mistenkt for grov skatteunndragelse.

– Vi kan bekrefte at vi har startet en etterforskning på bakgrunn av anmeldelse fra Skatteetaten. Vi har skjellig grunn for å mistenke Carew for grov skatteunndragelse, opplyser Økokrim ifølge Dagbladet.


Det skal i dag ha blitt gjennomført ransaking på flere adresser, uten at noen er pågrepet.

Ifølge avisen skal etterforskningen handle om at Carew ikke har gitt riktige opplysninger i skattemeldingen, og har unnlatt å rapportere om inntekt og og formue i utlandet.

Carew selv har ikke gitt noen uttalelser om saken enda, men hans mangeårige agent og forretningspartner Per A. Flod ga en kort uttalelse tidligere i dag:

– John er fortvilet og veldig ulykkelig og skjønner ingenting, sier Flod til Børsen, han legger til at Carew ikke har holdt noe skjult.

– John har vært utsatt for overvåking av likningsmyndighetene helt siden han bodde og jobbet i England. Han har vært fullstendig samarbeidsvillig overfor likningsmyndighetene, og aldri holdt noe skjult, hevder Flod.

Carew hadde imidlertid en uttalelse i februar i år til DN om sitt skatteforhold til Norge.

– Jeg har alltid ønsket å ha et ordnet skatteforhold og har også alltid hatt det. Inntil i fjor har jeg betalt skatt til britiske skattemyndigheter basert på at jeg var bosatt der. Norske skattemyndigheter mener imidlertid at det er Norge som skal ha skatten. Saken skyldes dette forholdet. Jeg ønsker å betale riktig skatt og samarbeider gjerne med norske skattemyndigheter for å avklare de spørsmål saken reiser, sa Carew den gang.

Fra fotballproff til skuespiller

John Alieu Carew som er født i 1979 og oppvokst i Lørenskog ble raskt ansett som et av de største fotballtalentene i Norge fra tidlig alder av. I Norge har han spilt for Vålerenga og Rosenborg mens han i utlandet har spilt fot en rekke storklubber. Carew har hatt suksess i Spania, Italia, Frankrike og England.

Da fotballkarrieren tok slutt i 2012 gikk ferden videre til skuespilleryrket. Spesielt har han fått mye ros for sin rolle i «Heimebane» som gikk på NRK.

Hans siste skuespillerjobb er rollen som Egon i en ny film mo Olsenbanden som har premiere høsten 2022.

I mars ble Carew forøvrig pappa til en liten jente.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Espen Fiveland

Slik har du ikke sett Espen Fiveland før – se bildet som tar av på sosiale medier

vår staude

Den nye oppdateringen til Vår Staude: – Vi skal få en liten til!