Hjem Familie John hjelper ikke sin kone med husarbeid – nå blir han hyllet verden over

John hjelper ikke sin kone med husarbeid – nå blir han hyllet verden over

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

John Hoxie fra USA delte et innlegg på Facebook der han fortalte hvorfor han ikke hjelper sin kone med husarbeidet. Innlegget har gått viralt, og nå hylles han for sine tanker.

John delte opprinnelig innlegget i 2017, men nå har innlegget fått nytt liv, og går verden over. Her er det han skrev:

«En venn kom innom til kaffe, vi satt og snakket om livet. Etter en stund, sa jeg: «Jeg skal bare ta oppvasken, jeg kommer straks tilbake.»

«Han så på meg, som om jeg hadde sagt at jeg skulle ut og bygge en romrakett. Så sa han til meg med beundring, men litt forvirret: «Så bra at du hjelper din kone. Jeg hjelper ikke til, for når jeg gjør det, takker hun meg ikke. Forrige uke, vasket jeg gulvet, men hun sa ikke takk.»

«Min kone trenger ikke hjelp, hun trenger en partner»

«Jeg gikk tilbake og satt meg ned og forklarte at jeg ikke «hjelper» min kone. Faktisk har ikke min kone bruk for hjelp, hun har bruk for en partner. Jeg er en partner hjemme, og samfunnet har delte funksjoner, men det er ikke «å hjelpe til» å utføre plikter i hjemmet.

Jeg hjelper ikke min kone med å gjøre rent i huset, fordi jeg bor her jeg også, og derfor er det også min oppgave å gjøre rent.

Jeg hjelper ikke min kone med å lage mat, fordi jeg også skal spise, og derfor er det også min oppgave å lage mat.

Jeg hjelper ikke min kone med oppvasken etter at vi har spist, fordi jeg har også brukt tallerkener og bestikk.

Jeg hjelper ikke min kone med hennes barn, fordi de også er mine barn, og min jobb er å være far.

«Jeg er en del av husstanden»

«Jeg er ikke en hjelp hjemme, jeg er en del av husstanden. Og når det kommer til ros, spurte jeg min venn, når han sist sa takk etter at hans kone hadde gjort huset rent, vasket klær, skiftet på sengen, badet barna, laget mat, organisert og så videre.

Du sa takk. Men sa du takk av typen: «Wow, kjære!!! Du er fantastisk!»

Høres det absurd ut? Ser du rar ut? Når du én gang i livet vasket gulvet, forventet du en utmerkelse med stor ære… Hvorfor? Har du aldri tenkt på det, min venn?»

Ikke oppfør deg som en gjest

«Kanskje fordi machokulturen har vist deg, at alt det er hennes jobb. Kanskje har du lært at alt dette skal gjøres uten at du behøver å løfte en finger?

Gi din kone ros på samme måte som du selv vil roses, og med samme intensitet. Gi henne en hånd, oppfør deg som en god venn, ikke som en gjest som bare kommer for å spise, bade, sove og tilfredsstille dine egne behov… Føl deg hjemme.

Den virkelige forandringen i vårt samfunn begynner hjemme, la oss lære våre sønner og døtre den virkelige definisjonen på fellesskap.»

Hva synes du om tankene til John? Er du enig? Trykk i så fall på deleknappen!

LES OGSÅ: Norsk forskning: Menn bør ta husarbeidet, kvinner har nemlig ikke godt av det!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com