Forsiden Helse John på 8 uker fikk dødsdom - Pappaen advarer andre foreldre mot...

John på 8 uker fikk dødsdom – Pappaen advarer andre foreldre mot smitten

Thorsten Schultz og kona var overlykkelig. For andre gang hadde de fått oppleve livets virkelige under. De fikk sin andre sønn, John.

Men det tok ikke så lang tid før Thorsten og kona begynte å bli urolig. De merket seg at ikke alt var som det skulle med lille John. Som de fleste andre foreldre så er man spesielt oppmerksom den første tiden av et barns liv. Alle tegn på at ting ikke er normalt blir raskt plukket opp av nybakte foreldre.

Thorsten og kona tok derfor med seg John til legen. Og de hadde helt rett i sine antagelser. Ting var absolutt ikke som de skulle.

Reklame

Det nybakte foreldreparet fikk den grusomme beskjeden alle foreldre frykter:

– Barnet ditt kommer ikke til å overleve. Det er ingenting vi kan gjøre.

En helt umenneskelig beskjed å få. Allikevel valgte Thorsten å publisere et innlegg på Facebook for å advare andre foreldre, han kunne ikke en gang ønskt sin verste fiende å oppleve det helvete som han og familien gjennomgikk.

Foto: Facebook

På Facebook skrev han:

«På bildet kan dere se min lille sønn John. Han ser ut som en helt normal baby ved første øyekast. Men det dere ikke ser er at denne babyen har gjennomgått mer på sine to måneder av livet enn jeg har gjort på mine 34 leveår.

Rundt to uker etter at John ble født, merket vi at han var urolig. Han gråt trøstesløst og bevegde seg hele tiden. En kveld var det så ille at vi oppsøkte lege.

Han ble lagt rett inn på akutten hvor han ble medisinert med antibiotika. Etter mange undersøkelser og uendelig med venting fikk vi vite hva som feilet John: Herpes Simplex Encefalitt.

På en uforklarlig måte hadde John blitt smittet av herpesvirus. Dette hadde spredd seg til hjernen hvor ødeleggelsene var katastrofale.»

Etter fem lange uker med medisinering, testing, ultralyder og MR fikk vi den brutale sannheten forklart:

Hjernen til John var alvorlig skadet.

• Det var ingenting legene kunne gjøre for å redde livet hans. Han kommer ikke til å overleve herpesen, men det er umulig å si hvor lang tid det vil ta før hjernen gir opp og han dør. Det kan ta dager, måneder eller år. Vi må leve i uvisshet.

Tragedien er et faktum for oss. Men vi ønsker å gi andre en mulighet til å forebygge at noe lignende skjer med ditt barn:

Foto: Wikipedia commons

Munnsår smitter. Vær utrolig oppmerksom på at mennesker med herpes/munnsår ikke slipper i nærheten av babyer. La være med å stikke hodet ned i en babyvogn dersom du har munnsår, det er så lett å smitte babyen. 

Det er for sent for vår lille John. Det finnes ingen kur for han. Vi ønsker ikke flere kondolanser eller medynk, vi ønsker at du hjelper oss med å spre denne informasjonen. Del innlegget videre.

Få kjenner til de virkelige farene med herpes. For babyer kan viruset være fatalt».

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Deilig rett med blomkål og andre godsaker – denne smelter på tungen

Blomkål er nydelig å bruke i matretter. Ikke bare er det godt, men også skikkelig sunt. Her skal du få en litt annerledes, men...

Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å filme enn å hjelpe

En kvinne i Stavanger lå på bakken med brukket ankel og sterke smerter. Publikum var mest opptatt av å filme. Politiet er ikke imponert. Etter melding...

Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy – Norsk mann siktet for drapsforsøk

En norsk tenåring skal være pågrepet og siktet for drapsforsøk på den greske ferieøya Ios. Pågripelsen skjedde etter en slåsskamp mellom to norske russ...

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva...

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Etter en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode La det være sagt med det samme -...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT