Hjem Historier fra livet John lider av skoliose – Etter 18 operasjoner ser han endelig lys i tunnelen

John lider av skoliose – Etter 18 operasjoner ser han endelig lys i tunnelen

Del
X

Skoliose er en lidelse som skaper skjevhet i ryggsøylen. Den blir ofte betraktet som en av de mest smertefulle lidelsene man kan ha. Normalt vil ikke sykdommen være livstruende, men 19 år gamle John Sarcona var rammet så hardt at legene fryktet for livet hans.

Foto: Shared.com

Sarcona ble født med en form for skoliose, som heter kyfoskoliose. Det er en aksefeil i ryggsøylen med unormal krumning både forfra-baktil og i sideplan.

Han har gjennomgått 18 operasjoner og årevis med store smerter. I dag kan endelig Sarconas historie omtales med en lykkelig slutt – som NewYork Hospital deler med verden.

Sarcona fortalte Good Morning America at han var en normal gutt frem til han var seks år gammel.

– Jeg hadde ingen begrensninger tidlig i livet, før lidelsen begynte å utvikle seg i alarmerende tempo, sier han.

Shared.com

Et liv preget av operasjoner og smerter

Etter symptomene ble sterkere og sterkere, ble Sarcona tvunget til å gjennomgå korrigerende operasjoner hvert halvår. Han hadde metallstenger som var plassert inn i ryggraden, som på et tidspunkt ble presset ut av ryggen på grunn av lidelsen. Da måtte han straks gjennomgå en nødoperasjon for å redde livet.

Selv om implantatene fungerte godt, gjorde den ekstreme kurven i ryggraden det vanskelig for ham å puste. Han kunne ikke gå opp en trapp eller utføre andre anstrengelser uten store smerter.
I kombinasjon med de fysiske smertene og utseende, ble det vanskelig for gutten å få venner. Dette gjorde han trist, og påførte han store psykiske smerter i tillegg.

Her strekkes Sarconas hode med en vekt, som en del av fysioterapien. Foto: Shared.com

Moren, Joanne, forteller at sønnen hatet å ikke passe inn sammen med de andre barna. Ryggraden korrigerte seg aldri, selv etter årevis med operasjoner. i 2016 var ryggen til Sarcona formet som bokstaven C, og kvelte ham sakte.

Legene utførte dette året en omfattende operasjon, og festet deretter en vekt til hodet som skulle gradvis strekke det tilbake på plass.

Foto: Shared.com

Endelig begynte den intense rehabiliteringen å gi resultater

– Det var sprøtt å se hvordan nakken min begynte å rette seg ut. Det var spesielt for både meg og foreldrene mine å se hvor mye bedre jeg plutselig så ut. Det satte definitivt et smil i ansiktet vårt. Endelig kjentes kroppen min rett ut, sier han.

I dag er Sarcona syv centimeter høyere enn han var før, spiller basketball og golf, og lærer til og med å kjøre bil. En hverdag uten krig mot sin egen kropp.

Nå starter Sarcona på universitetet og ønsker å bli lege, slik at han kan hjelpe mennesker, slik legene har hjulpet ham.

Se det fantastiske resultatet under:

For et utrolig resultat! Foto: Shared.com

Vi er dypt imponert og glad på John Sarconas vegne, og ønsker han lykke til videre i livet. Del artikkelen om du er enig! Nedenfor kan du høre han selv fortelle om den vanskelige tiden. 

LES OGSÅ: De siamesiske tvillingene måtte gjennom en risikabel operasjon. Se hvordan de har det i dag

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com