Hjem Nyheter Johny Vassbakk er frikjent for Tengs-drapet

Johny Vassbakk er frikjent for Tengs-drapet

Del
X

I februar dømte en enstemmig tingrett Johny Vassbakk til 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs (17). I tillegg måtte han betale 600.000 kroner i erstatning til hver av Birgitte Tengs’ foreldre. Gulating lagmannsrett har idag frikjent Vassbakk for det 28 år gamle drapet.

Like etter domsavsigelsen i tingretten, der Johny Vassbakk ble kjent skyldig, falt han om. Alle i den fullsatte rettssalen ble bedt om å forlate rettssalen. Etter kort tid kunne man høre at forsvarer Stian Kristensen sa at ambulanse var på vei, og at han spurte den tiltalte om han klarte å reise seg. 

Tirsdag klokken 12.30 kom Vassbakk inn i salen da den endelige avgjørelsen ble lest opp. TV 2 skriver at Vassbakk gråt da resultatet ble klart: Han er frikjent.

Johny Vassbakk, som har sittet i varetekt siden pågripelsen i september 2021, blir løslatt i dag.

Lagmannsretten mener at nøkkelbeviset, et Y-DNA-funn på Birgitte Tengs’ strømpebukse, ikke holder til å dømme ham.

Foreldrene har ikke gitt opp håpet om en løsning

John Christian Elden, som er bistandsadvokat for foreldrene til Birgitte Tengs, forventer at politiet jobber videre etter frifinnelsen av Vassbakk.

– Vi forutsetter at politiet fortsetter å jobbe med saken, slik at de om mulig finner en gjerningsperson, sier Elden ifølge NRK til pressen etter rettssaken.

Han forteller at foreldrene til Tengs har vært forberedt på at saken kunne gå begge veier, og legger til at de ikke har gitt opp håpet om at saken en dag blir løst.

Retten var delt

Lagdommer Jarle Golten Smørdal opplyste også ifølge Nettavisen at retten hadde delt seg i et mindretall på to og et flertall på fem.

– Det er flertallets syn som vil bli lagt til grunn som rettens syn, sa Smørdal.

Et flertall på fem mot to av dommerne mente også at politiet har opptrådt spekulativt og ensporet tolket bevisene for å tilpasse tiltalte Johny Vassbakk som gjerningsmann.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com