Hjem Kjendisnytt Jon Almaas hyller norske bønder: – Hardtarbeidende, seige jævler

Jon Almaas hyller norske bønder: – Hardtarbeidende, seige jævler

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Torsdag morgen sto den kjente TV-profilen Jon Almaas foran en samling bønder utenfor Stortinget i Oslo, hvor han delte sin ferske erfaring som bonde.

Almaas, som for ikke lenge siden kjøpte en gård på Brårud i Nes kommune, er ny i landbruksbransjen og sto frem som en talsmann for sine nye kolleger i landbruket.

Under sin appell til de demonstrerende bøndene beskrev Almaas overgangen fra en stabil TV-karriere til et usikkert, men lidenskapelig liv som bonde. Han og kona har tatt over en gård med 250 mål, hvor planene er å dyrke korn og ha dyrehold med geiter, sauer og høner. Han uttrykte både humor og realisme om de utfordringene de står overfor, fra uforutsette utgifter til fysiske farer ved gårdslivet.

Ein av dagens to konferansierer, Arthur Salte, er klar til innsats! Det vert ein verkeleg spanande dag!

Posted by Rogaland Bondelag on Wednesday, April 17, 2024

Almaas’ beskrivelse av bondeyrket var både ærlig og rørende. Han snakket om de enorme kostnadene de allerede har støtt på – 330.000 kroner i diverse utgifter uten å ha sådd en eneste frø i jorda. De har også stått overfor personlige farer, som nesten å miste en finger og risikoen for alvorlige ulykker.

Hardtarbeidende, seige jævler

Til tross for de mange hindringene, understreket Almaas sin beundring for bondens arbeid og seighet. Han avviste ideen om at bønder er sutrete, og beskrev dem i stedet som «hardtarbeidende, seige jævler» som liker utfordringer.

Almaas ser frem til våronna og til fortsettelsen av sitt nye liv som bonde.

«Så min drøm lever videre. Jeg gleder meg til våronna, til bondelivet, til HMS-kurs. Og så gleder jeg meg til kinken i nakken gir seg. Kroppen min var ikke klar over at når en kjører traktor, ser en stort sett bakover. Og så håper jeg at en gong, om ikke så lenge, så vil deilig norsk mat, fra deilig sunn jord på min gård, mette deilige norske mager,» avsluttet han appellen sin med.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com