torsdag, juli 2, 2020

Jon Almaas stakk av med seieren i «71 grader nord» – fikk motivasjon fra en helt spesiell person

Mest lest nå

Dette er Norges giftigste plante

På denne tiden av året er det vakre blomster å se overalt. Men mange blomster og planter er dessverre svært giftige. Selsnepe, anses å...

Søndag kveld kunne man bevitne den uhyrlig spennende finalen av årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Til slutt kunne Jon Almaas juble høyest. 

Almaas som for de fleste er mest kjent som programleder for «Nytt på nytt» og «Praktisk Info med Jon Almaas» legger ikke skjul på at det har vært en intens konkurranse.

– Jeg var så sliten som jeg aldri har vært før, og jeg har vært med på litt forskjellig som gjør deg sliten, sier han til Dagbladet.


I finalen knivet han til siste stund med Øystein «Pølsa» Pettersen (37) om den gjeve førsteplassen.

Flere hundre meter over bakken hang de i et nett hvor de måtte kravle rundt og finne svar på spørsmål. Ikke noe for oss som blir svimmel av å se ned fra høyder. Men Almaas viste sin styrke her og fikk et forsprang på Pettersen ettersom han fant flere riktige svar på spørsmålene etter øvelsen.

Han kunne dermed til slutt smykke seg med tittelen «Norges tøffeste kjendis». Til Nettavisen forteller Almaas litt av det han mener er hemmeligheten bak seieren.

– Det jeg gjorde annerledes var å notere ned ting jeg observerte underveis i en liten notisbok. De andre lo av meg, men jeg visste det ville være lurt hvis jeg skulle komme til finalen. Også hold jeg meg skadefri. Det er også viktig. I tillegg var jeg heldig med en del av konkurransene. De passet meg bra, sier han.

Fikk inspirasjon av å tenke på mamma

For ett år siden mister Almaas sin kjære mor. Hun døde av Parkinsons. Men til tross for enorme smerter, klaget hun aldri. Det ga inspirasjon for programlederen da han slet som verst gjennom programmet.

– Etter hvert som hun ble mer og mer krokbøyd og ustø, og hadde brukket begge hoftene, så visste man jo at hun hadde vondt. Jeg tenkte på det noen ganger underveis, at det finnes folk som har det verre, på en måte, sier Almaas til Dagbladet.

Han sier videre at tanken på henne gjorde at han ikke tillot seg selv å klage eller å synes synd på seg selv.

– Det gjorde i hvert fall at hver gang jeg kjente på følelsen av å synes synd på meg selv, og fikk lyst til å klage, så tenkte jeg på hva hun ville ha gjort og hvordan hun ville ha klart seg. Og at hallo, bit tennene sammen, dette går bra.

Jon Almaas er den stolte vinner av «71 grader nord». Foto: TVNorge

Tv-seerne kunne søndag kveld se Almaas ta til tårene flere ganger i løpet av programmet. Nå hylles han på sosiale medier for seieren, og for at han tørr å vise følelser på TV.

En verdig vinner spør du meg! Trykk gjerne på deleknappen og send dine gratulasjoner om du er enig! 

TILBUD: Nå får du 25% rabatt på alle plakatene til Plakatbar

130,080FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter