Hjem Kjendisnytt Sjekk gården Jon Almaas kjøpte for over 12 millioner kroner

Sjekk gården Jon Almaas kjøpte for over 12 millioner kroner

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

TV-kjendis Jon Almaas bladde opp 12,2 millioner kroner for Braarud gård på Romerike. Nå er det gårdsliv for han og kona, Ellen.

Jon Almaas er nok mest kjent for å ha ledet det populære underholdningsprogrammet «Nytt på Nytt» på NRK. Han ledet programmet fra dets start i 1999 til han ga seg i 2016. Gjennom årene med «Nytt på Nytt» ble vi kjent med Almaas som en humoristisk type som alltid har en tørr vits på lur.

Etter sin tid på «Nytt på Nytt», fortsatte Almaas sin karriere i TV-verdenen og har ledet flere andre TV-programmer. Han er også kjent for sin rolle i programmet «Praktisk info med Jon Almaas,» som sendes på TVNorge, hvor han utforsker forskjellige temaer med en humoristisk vri.

Men forrige sommer kjøpte han seg gård. Og nå er det gårdslivet som gjelder.

Det var VG som først omtalte tv-profilens gårdskjøp.

– Salget har ikke gått gjennom ennå, det skal søkes om konsesjon og så videre, men ja. Har kjøpt gård og gleder meg til å bli bonde. Dersom alt går i orden, skrev Almaas på SMS til VG forrige sommer.

Noe erfaring med gårdsdrift har han ikke, men Almaas har utmerket seg med sin praktiske sans både på og utenfor tv-ruta. Han forteller VG at han har vokst opp i en familie der alle generasjoner måtte bidra med oppussing og hagearbeid.

– Det har aldri vært fokus på godteri og snop. Vi jobber, spiser brødskiver med salami og ost. Så jobber vi videre, sier han om storfamilien han er oppdratt i.

Til Romerikes Blad, som har blitt Jon Almaas sin nye lokalavis, fortalte han at da valget omsider falt på Nes, var dette et område verken han eller kona kjenner så godt fra før.

Braarud gård ble lagt ut med en prisantydning på nær 13 millioner kroner. Foto: Inviso

– Jeg kan ikke noe om Nes, men jeg har jobbet med to fra Jessheim. Både Solveig Kloppen og Else Kåss Furuseth har lovet å fortelle meg alt de kan og vise meg rundt når den tid kommer. Så jeg har noen flotte turguider, sier Jon Almaas til Romerikes Blad.

Gården hadde en prisantydning på 13 millioner kroner. Almaas og kona betalte ifølge RB rett over 12,2 millioner.

Braarud gård i 1961. Foto: Museene.no

Avisa kan fortelle at Braarud gård opprinnelig er fra 1100-tallet, med et våningshus fra 1765, en kårbolig og låve fra 1910. Eiendommen har 237 mål fulldyrket jord, 300 mål skog, 11 mål innmarksbeite, våningshus, kårbolig, driftsbygning, uthus, stabbur – samt en fritidsbolig ved Vorma.

Til Nationen forteller han at planen er at han skal bo og drive Braarud gård selv.

– Jeg ble vel litt forelska rett og slett. Det virker perfekt på alle måter. Nok av utfordringer og muligheter til å holde meg i sving de neste årene, forklarer han til avisa.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com