lørdag, januar 23, 2021

Jon Bon Jovi har åpnet to restauranter der fattige kan spise gratis

Mest lest nå

Den kjente musikeren Jon Bon Jovi er ikke bare opptatt av musikk. Han er også opptatt av å gi noe tilbake til samfunnet. Og det gjør han i form av to restauranter for fattige.

På restaurantene kan man velge fra en treretters meny der både forrett, hovedrett og dessert er en del av måltidet. Rettene i menyen har ingen pris, men har man råd, kan man betale 20 dollar, tilsvarende 180 norske kroner. Har man ikke råd, trenger man ikke betale noe som helst. Man kan i stedet velge å hjelpe til, enten på kjøkkenet eller i grønnsakhagen. Der skriver Newsner.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen)


Hjelper hjemløse med å få et sted å bo

Restaurantene heter Soul Kitchen, og er en del av Jon Bon Jovis veldedige organisasjon kalt JBJ Soul Foundation. Gjennom organisasjonen, ønsker rockestjernen å bryte sirkelen av fattigdom, sult og hjemløshet som herjer i USA.

Organisasjonen har også over 600 boenheter der hjemløse kan skape seg et hjem. De har hjulpet over 1000 mennesker med et sted å bo, alt fra ungdom til eldre.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen)

Tilbyr arbeidstrening

Begge restaurantene til Jon Bon Jovis ligger i New Jersey, hans hjemby. Den ene ligger i området Red Bank, den andre i Toms River, der orkanen Sandy herjet tilbake i 2012.

Halvparten av driften av Soul Kitchen er finansiert via donasjoner. Resten finansieres av frivillig arbeid. Hittil har Soul Kitchen servert over 106.000 retter.

Restaurantene tilbyr også arbeidstrening for de uten jobb. I tillegg sitter de på et stort nettverk, og sjansen for å få jobb etter å ha jobbet på Soul Kitchen er stor. De frivillige får også tilbud om veiledning innen både jobb, livsmestring og personlig finans. Jon Bon Jovi tilbyr også gratis advokathjelp til de som trenger det.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen)

Økologisk og kortreist

Og selv om maten er billig, og til og med gratis, er det skikkelig mat fra skikkelige råvarer som serveres. Alle råvarene er økologiske, og det meste dyrker staben selv. Menyen inneholder også både vegetarianske og veganske retter.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen)

Nå hyller vi initiativet til Bon Jovi! Trykk på deleknappen for å hylle tiltaket du også!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter