in ,

Jonas veide 170 kilo – slik halverte han vekta på to år

19 år gammel var Jonas for tung for badevekta. Han veide 170 kilo, og innså at om han ikke tok grep så ville han kanskje ikke ha så mange friske år igjen.

Han tok et bilde av seg selv, og så endret han på hele livet.


– Jeg dro på jobb den dagen, og så meg aldri tilbake, forteller Jonas Samane til Nettavisen.

Det er nå 12 år siden han bestemte seg for at nok var nok.

– Det var nok en god miks av dårlige levevaner, et negativt forhold til fysisk aktivitet, og det som kanskje ikke var en helt optimal psyke som gjorde at jeg havnet på 170 kg. Jeg hadde veldig dårlig selvtillit. Jeg var ikke klar over det da, men jeg brukte mat for å takle alt – positive og negative følelser og opplevelser – mat var sentrum for alt, forteller han til Nettavisen.

Men så satte han seg ned og lærte om kosthold. Det er 12 år siden.

Det første året gikk han ned omkring 50 kg. I løpet av to år til hadde han halvert vekta si.

Da fikk han et nytt mål: han ville opp i vekt. Han ville bygge muskler

– Jeg har aldri hatt det bedre. Det er som om jeg har hatt to liv, selv om jeg jo er samme fyren. Det endret alt – jeg fikk selvtillit, og jeg lærte meg at «okei – om jeg legger ned arbeidet, og er konsekvent», så får jeg resultater – da kommer jeg til å få igjen for det, sier han til Nettavisen.

I dag jobber Jonas som livstils-coach. Han har tre råd til de som ønsker å endre livsstil:

1. Skaff deg ordentlig kunnskap fra gode kilder.

2. Ta ansvar og styr selv. Hvis du bare følger en kostholdsplan så vil man gjerne falle av.

3. Tenk langsiktig. Ting trenger ikke å skje over natta – det tar tid. Og tid mener han er nøkkelen til å ikke falle tilbake i gamle vaner.

LES OGSÅ: Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

firlinger

Jenny fikk sjokk da hun var til ultralyd. Dette har bare skjedd 72 ganger før i hele verden

Haddy Njie og Trond Giske har fått en datter – avslører navnet