Forsiden Historier fra livet Jonatan dro til Nepal for å redde unge jenter fra bordeller. Nå...

Jonatan dro til Nepal for å redde unge jenter fra bordeller. Nå ønsker han at du leser dette.

«Verden er syk. Dette kan bare ikke være sant!» slik begynner 23-år gamle Jonatan Alfvéns sitt Facebook-innlegg. Han kommer fra Sverige og jobber sammen med sin familie for hjelpeorganisasjonen LoveNepal. Målet til organisasjonen er å redde unge jenter som blir solgt som sexslaver i Nepal og nærliggende land som India.

– Vi jobber for å frigjøre jenter fra bordeller, men også å jobbe forebyggende slik at de som risikerer å prostituere seg ikke gjør det. Jentene som jobber på bordell bor på små rom der takhøyden er 140 centimeter. Et bevisst valg av bordelleierne for at jentene skal føle seg undertrykt, sier Jonatan Alfvén till Metro.

Reklame

Foto: Facebook / Jonatan Alfvén
Foto: Facebook / Jonatan Alfvén

Jonatan har med egne øyne sett den forferdelige tragedien som daglig utspiller seg på bordellene i Nepal. Det er en virkelighet som er fjern fra våre liv i Norge.

– Jeg tror ikke folk innser hvor grusom denne situasjonen er. Vi snakker her om unge jenter som blir solgt av sine egne foreldre og tvinges til å selge sin egen kropp opptil 30 ganger hver dag, sier Jonatan.

bordell i nepal
Foto: Facebook / Jonatan Alfvén

Jonatan bruker aktivt sosiale medier for å rette oppmerksomhet mot disse jentenes situasjon. Nylig delta han et innlegg som handler om ett av sine møter med de nepalske jentene. Det er en skremmende virkelighet han beskriver.

Her er Jonathans siste innlegg:

Verden er syk. Dette kan bare ikke være sant!

Jeg står 10 meter fra et bordell mitt i det sentrale Delhi. Rundt meg ser jeg bygninger der tusenvis av jenter tvinges til å jobbe som sexslaver. Over meg ser jeg unge kvinner bak svarte jerngitter. Jeg ser noen ansikter men i et vindu ser jeg bare små hender stikke ut. Jeg og min medarbeider får øyekontakt med hun som har ansvaret for inngangen. Hun slipper oss inn til den trange trappen som leder opp til et slags venterom. Der blir vi møtt av 20-30 unge jenter som venter på å bli utvalgt. Jeg peker ubekvemt ut en jente, gir en krøllete seddel, hun tar hånden min og leder oss ytterligere opp en etasje. Atmosfæren er forferdelig. Gulvet og veggene er motbydelig. Rommet vi går inn på ligner en trang fengselcelle. Her inne blir jentene voldtatt opp mot 30 ganger pr dag. Gjør de noe som helst motstand blir de mishandlet og torturert.

Når ingen fulgte med eller hørte forklarte jeg jenten at jeg bare vil prate. Hun forstår ikke hvordan jeg kan betale for bare å prate. Siden låste hun cellen og jeg satt meg ned med henne. Jeg så dypt inn i hennes brune øyne og begynte å spørre om hennes liv med det gebrokne jeg kan si på nepalsk. Hvor lenge har du bodd her, hvor kommer du fra. Som to søsken satt vi der og jeg kan helt ærlig si at det var en av de fineste stundene i mitt liv.

Vi fortsatte å prate. Jo lenger jeg satt der, jo dypere samtale fikk vi og dess blankere ble hennes øyne. Jeg kalte henne for min egen søster og etter samtalen fikk jeg høre: «Snille deg, kom tilbake imorgen». De ordene knuste hjertet mitt i tusen biter. Min kollega gikk inn til henne, gav henne sitt kort og sa: «Ring så fort du får mulighet. Vi kan sette deg fri.»

La oss tro på denne jentens redning. Hun må bare bli fri! Sjekk gjerne ut LoveNepal for mer informasjon. Spre gjerne dette innlegget videre og bli en del av det lyset som kommer til å redde så mange barn det kommende året.

/Jonatan Alfven

Vi vil hjelpe Jonatan med å spre denne historien. Del gjerne innlegget.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT