torsdag, januar 20, 2022

Jonatan dro til Nepal for å redde unge jenter fra bordeller. Nå ønsker han at du leser dette

Mest lest nå

«Verden er syk. Dette kan bare ikke være sant!» slik begynner 23-år gamle Jonatan Alfvéns sitt Facebook-innlegg. Han kommer fra Sverige og jobber sammen med sin familie for hjelpeorganisasjonen LoveNepal. Målet til organisasjonen er å redde unge jenter som blir solgt som sexslaver i Nepal og nærliggende land som India.

– Vi jobber for å frigjøre jenter fra bordeller, men også å jobbe forebyggende slik at de som risikerer å prostituere seg ikke gjør det. Jentene som jobber på bordell bor på små rom der takhøyden er 140 centimeter. Et bevisst valg av bordelleierne for at jentene skal føle seg undertrykt, sier Jonatan Alfvén till Metro.

Foto: Facebook / Jonatan Alfvén
Foto: Facebook / Jonatan Alfvén

Jonatan har med egne øyne sett den forferdelige tragedien som daglig utspiller seg på bordellene i Nepal. Det er en virkelighet som er fjern fra våre liv i Norge.


– Jeg tror ikke folk innser hvor grusom denne situasjonen er. Vi snakker her om unge jenter som blir solgt av sine egne foreldre og tvinges til å selge sin egen kropp opptil 30 ganger hver dag, sier Jonatan.

bordell i nepal
Foto: Facebook / Jonatan Alfvén

Jonatan bruker aktivt sosiale medier for å rette oppmerksomhet mot disse jentenes situasjon. Nylig delta han et innlegg som handler om ett av sine møter med de nepalske jentene. Det er en skremmende virkelighet han beskriver:

Verden er syk. Dette kan bare ikke være sant!

Jeg står 10 meter fra et bordell mitt i det sentrale Delhi. Rundt meg ser jeg bygninger der tusenvis av jenter tvinges til å jobbe som sexslaver. Over meg ser jeg unge kvinner bak svarte jerngitter. Jeg ser noen ansikter men i et vindu ser jeg bare små hender stikke ut. Jeg og min medarbeider får øyekontakt med hun som har ansvaret for inngangen. Hun slipper oss inn til den trange trappen som leder opp til et slags venterom. Der blir vi møtt av 20-30 unge jenter som venter på å bli utvalgt. Jeg peker ubekvemt ut en jente, gir en krøllete seddel, hun tar hånden min og leder oss ytterligere opp en etasje. Atmosfæren er forferdelig. Gulvet og veggene er motbydelig. Rommet vi går inn på ligner en trang fengselcelle. Her inne blir jentene voldtatt opp mot 30 ganger pr dag. Gjør de noe som helst motstand blir de mishandlet og torturert.

Tillsammans mot sexuella övergrepp, våldtäkter, sexslaveri och sexhandel! Tillsammans för kvinnors och barns rättigheter, värde, framtid och frihet!

Publisert av Jonatan Alfvén Tirsdag 24. oktober 2017

Når ingen fulgte med eller hørte forklarte jeg jenten at jeg bare vil prate. Hun forstår ikke hvordan jeg kan betale for bare å prate. Siden låste hun cellen og jeg satt meg ned med henne. Jeg så dypt inn i hennes brune øyne og begynte å spørre om hennes liv med det gebrokne jeg kan si på nepalsk. Hvor lenge har du bodd her, hvor kommer du fra. Som to søsken satt vi der og jeg kan helt ærlig si at det var en av de fineste stundene i mitt liv.

Vi fortsatte å prate. Jo lenger jeg satt der, jo dypere samtale fikk vi og dess blankere ble hennes øyne. Jeg kalte henne for min egen søster og etter samtalen fikk jeg høre: «Snille deg, kom tilbake imorgen». De ordene knuste hjertet mitt i tusen biter. Min kollega gikk inn til henne, gav henne sitt kort og sa: «Ring så fort du får mulighet. Vi kan sette deg fri.»

La oss tro på denne jentens redning. Hun må bare bli fri! Sjekk gjerne ut LoveNepal for mer informasjon. Spre gjerne dette innlegget videre og bli en del av det lyset som kommer til å redde så mange barn det kommende året.

/Jonatan Alfven

Hjelper misbrukte barn 

De siste årene har Jonathan også engasjert seg for å hjelpe barn som blir utsatt for overgrep. På Facebook fortalte han nylig at han selv har vært under etterforskning etter å ha blitt anmeldt av overgripere.

«Foreløpig etterforskning er stengt – kampen fortsetter!
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har blitt anmeldt etter å ha hengt ut voldtektsmenn og pedofile. Det er fornærmede gjerningsmenn og deres pårørende som føler seg »feilaktig behandlet».

Nylig har det pågått en foreløpig etterforskning mot meg. Politiet ringte meg for å avhøre meg på stasjonen i Värnamo da en dømt voldtektsmann »følte seg dårlig» etter et innlegg om ham.

La meg fortelle litt om denne mannen. For en tid siden misbrukte han en hjelpeløs jente. Han dro henne inn på et toalett og truet henne. Så begynte han å voldta henne og misbruket var så brutalt at blod senere ble funnet inne på toalettet. Jenta var knust og gråt, hun fikk også skader i underlivet. Mannen hadde også mishandlet en annen jente ved to anledninger. For alt dette ble han kun dømt til samfunnstjeneste.
Så det er mannen som nå hevder å »føle seg dårlig» som anmelder meg. Det er altså mannen rettsvesenet har valgt å bruke både ressurser og tid på. Fikk i dag brev om at den foreløpige etterforskningen mot meg er stengt. Det var ikke »grov ærekrenkelse» å fortelle sannheten om voldtektsmannen.

Kampen fortsetter. Det blåser en kraftig vind i dette landet som etterlyser forandring. Rettsvesenet og dets lover må gjøres om i essens og sympati må flyttes fra gjerningsmannen til offeret. Dette er til deg som voldtar. Til deg som misbruker et hjelpeløst menneske. Det er ikke synd på deg. Slutt å ødelegge andres liv, innse konsekvensene! Kvel fantasiene dine, søk hjelp, kastrer deg selv og fremfor alt:
IKKE RØR BARNA VÅRE!»

Förundersökningen nerlagd – kampen fortsätter! Jag vet inte hur många gånger jag blivit polisanmäld efter att ha…

Publisert av Jonatan Alfvén Mandag 31. august 2020

Vi vil hjelpe Jonatan med å spre denne historien. Del gjerne innlegget.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
245FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter