Hjem Familie «Funkygine» med oppfordring til dagens foreldregenerasjon: – Min generasjon vokste i stor grad opp uten mobiltelefon

«Funkygine» med oppfordring til dagens foreldregenerasjon: – Min generasjon vokste i stor grad opp uten mobiltelefon

Skjermtid for barna er et mye diskutert tema for dagens foreldregenerasjon. Studier tyder på at for mye skjermtid, spesielt blant de minste barna, kan sinke utviklingen av barnas hjerner.

En amerikansk studie fra 2019 som vi tidligere har omtalt viste at barn som bruker mer enn én time om dagen med skjerm, uten at foreldrene deltar, har mindre utviklet hvit hjernemasse. Dette kan føre til at barna får et mindre utviklet språk og dårligere leseferdigheter.

Dagens barn møter skjermer over alt. Barn i Osloskolen får iPad fra første skoledag. Dette er noe som blant annet har fått skuespiller Ane Dahl Torp til å reagere. Og når barna kommer hjem er det mange av dem som synes mobil og nettbrett er topp underholdning. Ane Dahl Torp er ikke den eneste som er kritisk til at barna sitter med nesen i en iPad eller en mobiltelefon hele dagen.

Også influenser Jørgine Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli er bevisst på problematikken, og forsøker å «kaste» barna ut av og til.

– Min generasjon vokste i stor grad opp uten mobiltelefon. Vi hadde ikke noe annet alternativ enn å finne på noe. Men i dag må man gjøre bevisste valg for å leve en sunn livsstil, forteller Jørgine Massa Vasstrand til TV 2.

Trenings-influenseren ønsker at flere tar tilbake «den gamle hverdagen». Og ektemannen, Morten Sundli, mener de mange bittesmå turene, de mange små seirene, kanskje legger til rette for at de får etablert noen vaner hos barna.

Jørgine og Morten medgir at grepet de ofte bruker om det blir litt amper stemning inne, av og til kan medføre litt grining i starten, men stort sett får barna i gang med lek og moro ute:

– Vi tvinger på dem en bobledress, sparker dem ut og låser døra, sier hun, samtidig som hun understreker at barna selvsagt kan komme inn igjen når som helst.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com