onsdag, september 30, 2020

Jørgine «Funkygine» Vasstrand tapte i retten – så mye må hun betale

Mest lest nå

I fjor gikk Jørgine Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli til søksmål mot den tidligere eieren av leiligheten de kjøpte Torshov i Oslo. Grunnen var at de fant skjeggkre i leiligheten.

Ekteparet krevde prisavslag og erstatning på 634.000 kroner. Først tapte de saken i Oslo tingrett. Nå har anken blitt forkastet, og paret må ut med 223.188 til motparten og boligforsikringsselskapet AmTrust Europe.

Jørgine og Morten kjøpte den aktuelle leiligheten sommeren i 2017. I salgsoppgaven stod det at det var sølvkre i leiligheten. Jørgine har forklart at hun og ektemannen beit seg merke i dette, men at siden de likevel hadde planer om å pusse opp ikke anså insektets tilstedeværelse som et problem. Men noen måneder senere, oppdaget de skjeggkre i leiligheten.


Solgte med overskudd

I mars i fjor, solgte Jørgine og Morten leiligheten igjen. Den ble solgt til prisantydning til 6 millioner kroner. Ekteparet kjøpte den for 5,5 millioner kroner, og brukte 350.000 på oppussing.

Paret mener at de ville fått mer for leiligheten dersom det ikke hadde vært skjeggkre i den. Men fordi de var redde for å bli sittende med to boliglån, valgte de å selge leiligheten til 6 millioner.

For sen reklamasjon

Den tidligere eieren mente summen for erstatning og prisavslag som ekteparet krevde, var altfor høyt. I tillegg mente de at Jørgine og Morten reklamerte syv måneder etter overtakelse, noe som var for sent.

– Anken må som nevnt forkastes fordi Vasstrand og Sundli har reklamert for sent. Det er da ikke nødvendig for lagmannsretten å ta stilling til om, og i tilfelle i hvilken utstrekning, de led et økonomisk tap da de i mars 2019 solgte leiligheten med opplysning om at det var funnet skjeggkre i leiligheten, som var gjenstand for sanering, skriver lagmannsretten.

LES OGSÅ: Slik reagerte Tone Damlis datter på at hun skal bli storesøster

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter