onsdag, juni 3, 2020

Jørgine «Funkygine» Vasstrand tapte i retten – så mye må hun betale

Mest lest nå

Sliter du med tørre og slitne føtter? Sjekk ut dette geniale trikset

Det er nok ingen overraskelse at føttene våre er svært viktige kroppsdeler, og følgelig også trenger stell og pleie for å fungere optimalt. Sunne...

I fjor gikk Jørgine Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli til søksmål mot den tidligere eieren av leiligheten de kjøpte Torshov i Oslo. Grunnen var at de fant skjeggkre i leiligheten.

Ekteparet krevde prisavslag og erstatning på 634.000 kroner. Først tapte de saken i Oslo tingrett. Nå har anken blitt forkastet, og paret må ut med 223.188 til motparten og boligforsikringsselskapet AmTrust Europe.

Jørgine og Morten kjøpte den aktuelle leiligheten sommeren i 2017. I salgsoppgaven stod det at det var sølvkre i leiligheten. Jørgine har forklart at hun og ektemannen beit seg merke i dette, men at siden de likevel hadde planer om å pusse opp ikke anså insektets tilstedeværelse som et problem. Men noen måneder senere, oppdaget de skjeggkre i leiligheten.


Solgte med overskudd

I mars i fjor, solgte Jørgine og Morten leiligheten igjen. Den ble solgt til prisantydning til 6 millioner kroner. Ekteparet kjøpte den for 5,5 millioner kroner, og brukte 350.000 på oppussing.

Paret mener at de ville fått mer for leiligheten dersom det ikke hadde vært skjeggkre i den. Men fordi de var redde for å bli sittende med to boliglån, valgte de å selge leiligheten til 6 millioner.

For sen reklamasjon

Den tidligere eieren mente summen for erstatning og prisavslag som ekteparet krevde, var altfor høyt. I tillegg mente de at Jørgine og Morten reklamerte syv måneder etter overtakelse, noe som var for sent.

– Anken må som nevnt forkastes fordi Vasstrand og Sundli har reklamert for sent. Det er da ikke nødvendig for lagmannsretten å ta stilling til om, og i tilfelle i hvilken utstrekning, de led et økonomisk tap da de i mars 2019 solgte leiligheten med opplysning om at det var funnet skjeggkre i leiligheten, som var gjenstand for sanering, skriver lagmannsretten.

LES OGSÅ: Slik reagerte Tone Damlis datter på at hun skal bli storesøster

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter