Hjem Nyheter Jørn Anders er en av de som ligger på Haukeland etter helikopterulykken – Kona forteller om den grusomme opplevelsen

Jørn Anders er en av de som ligger på Haukeland etter helikopterulykken – Kona forteller om den grusomme opplevelsen

Etter den tragiske helikopterulykken ved Sotra onsdag, bekrefter politiet i en pressemelding at en kvinne i 60-årene mistet livet. En av dem som overlevde og nå ligger på Haukeland er Jørn Anders Grønodd (55).

I den dramatiske helikopterulykken utenfor Sotra onsdag kveld, overlevde Jørn Anders Grønodd, ektemannen til Silje Elvemo Jakobsen. Grønodd, som nå ligger i respirator på Haukeland universitetssjukehus i Bergen, var en del av besetningen om bord på helikopteret som styrtet i sjøen under et treningsoppdrag for Equinor.

I store deler av livet har han jobbet som redningsmann for å hjelpe andre.

Silje Elvemo Jakobsen, som er fra Olderfjord i Porsanger forteller i et intervju om den hjerteskjærende usikkerheten hun opplevde da nyheten om ulykken først nådde henne. Med mannen i respirator, og uten mulighet til å kommunisere med ham, har Silje vært gjennom en berg-og-dal-bane av følelser.

– Vi vet ikke noe annet enn at han ligger i respirator med vann i lungene, sier hun til Sarpsborg Arbeiderblad.

Den angstfylte ventetiden ble ikke lettere av avstanden. Mandag morgen tok Silje flyet fra Flesland til Bergen for å være ved sin manns side. Selv om hun ennå ikke har kunnet snakke med Jørn Anders, holder hun håpet oppe. Nyheten om at han hadde overlevd kom som en lettelse, selv om måtte vente to timer på den beskjeden etter ulykken.

Silje dro til Bergen for å være nær ektemannen. Foto: privat

Tror dette går bra

Helikopteret, tilhørende Bristow Norge, var på et oppdrag for Equinor da det havarerte rundt seks kilometer vest for Algerøyna i Øygarden kommune. Silje fikk bekreftet at ektemannen var i helikopteret gjennom en kollega av ham, før sykehuset endelig kunne bekrefte at han var innlagt.

Til tross for den alvorlige situasjonen, er Silje optimistisk.

– Jeg gruer meg for å møte ham, men jeg har tro på at dette går bra, sier hun.

Jørn Anders hadde vært sykemeldt i en lang periode og var ute på sin andre tur for å oppnå ny godkjenning som redningsmann da ulykken skjedde.

Juleferie 2023Et lite collage av min arbeidshverdag den siste tiden. Det går i mye redningsutstyr og litt kurs sammen med gode kollegaer.

Posted by Jørn Anders Grønodd on Wednesday, December 20, 2023

Hovedredningssentralen (HRS) mobiliserte store ressurser etter å ha mottatt nødmeldingen. Et Forsvars-helikopter var først på stedet og reddet fem personer fra sjøen, mens et annet helikopter fant og reddet den sjette, som var Jørn Anders.

Dette er en tragisk hendelse som har rystet mange, inkludert Equinor, som uttrykte sin dype sorg over tapet av en kollega. «Våre tanker går til de nærmeste pårørende,» sier Equinors pressetalsperson Gisle Ledel Johannessen.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com