in

Jørn var nyoperert da han ble sendt hjem fra sykehuset i uværet – Måtte sove på venterom langs veien

Foto: privat

Jørn Brox (67) hadde nettopp hatt en kreftoperasjon ved Kirkenes sykehus, da han fikk beskjed om at han måtte dra hjem. Klokka nærmet seg 19 og ute raste uværet. Da veien over fjellet ble stengt, måtte han sove på en benk på et venterom.

«Klokka nærmet seg 19, så kom sykepleierne inn og sa at jeg skulle reise hjem. Jeg lå i senga og måtte bare gjøre meg klar. Jeg spurte om de hadde sjekket været og fjellovergangene. Det trodde de at legen hadde gjort. Det var som om det var veldig viktig å få meg ut av rommet», sier Jørn Brox til NRK.

Strekningen mellom Bekkarfjord og Hopseidet er godt kjent som en av de mest værutsatte fjellovergangene i Finnmark. Og akkurat denne kvelden var det voldsomt uvær i området.


«Jeg ba dem om å sjekke været skikkelig. Jeg syntes ikke noe om å kjøre alle de timene, rett fra sykesenga etter operasjon, med kateter jeg aldri har hatt før», sier Jørn videre.

Foto: privat

Følte han ble kastet ut

Jørn fikk sjekket værvarselet. I tillegg sjekket taxisjåføren med Vegtrafikksentralen. Alt tydet på at veien kom til å bli stengt.

«Jeg følte nesten at jeg be kastet ut av sykehuset», sier Jørn.

«Jeg fikk aldri spurt om jeg hadde noe valg, men det virket det som jeg ikke hadde. De hadde pakket kofferten min og lukket den igjen», sier han videre.

LES OGSÅ: 91 år gamle Magnus får ikke transporthjelp. Blir sittende alene i jula

Måtte sove på trebenker uten pledd

På strekningen mellom Kirkenes sykehus og Mehamn der Jørn bor, er det 330 kilometer. Det tar omtrent fem timer å kjøre. Taxien med Jørn kjørte fra sykehuset klokka 19.45. Da de kom fram til Bekkarfjord klokka 22.30, var veien stengt. Jørn måtte overnatte på et venterom.

«Jeg måtte ligge på trebenker på venterommet til 06.30 om morgenen. Det var ikke behagelig. Det var ikke pledd eller noe», sier Jørn.

Et halvt døgn etter de dro fra sykehuset, kom Jørn endelig hjem.

– Svært beklagelig

Da NRK spurte om de kunne få en kommentar fra sykehuset, sendte de i stedet en e-post med svar fra avdelingslederen i Pasientreiser, Bjørn Erik Johansen.

«Det er svært beklagelig at pasienten ble utsatt for en slik hjemreise. Vi er vant til å håndtere dårlig vær, og dette er ikke hva vi bestreber å oppnå», skriver han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Årets julegave til migrenepasienter – Nå kommer «vidundermedisinen» på blå resept

Melania Trumps juledekorasjoner får kraftig kritikk: – Minner om sluttscenen i «The Shining»