in

Josefine og vennen hennes, en rev ved navn Fox, tar internett med storm

Skjermdump: TikTok

Reven Fox Foxman, som har samme etternavn som Josefine Foxman, har utviklet et nært forhold til Josefine som begeistrer internett.

Reven Fox kommer på besøk til kvinnen som bor i Åseda i Sverige hver dag, melder Sveriges Television. Han kommer innom for å spise, henge med Josefine og se på at hun passer hestene sine.

– Jeg hadde aldri trodd at han skulle fortsette å komme så lenge, sier Josefine Foxman til SVT.


Det er nå mer enn et halvt år siden reven dukket opp på besøk for første gang, og i løpet av denne tiden har de to fått et nært forhold.

Reven sover ofte utenfor huset til Josefine i Åseda og henger med kattene og hestene hennes.

– Vi elsker å bare «henge» sammen, sier hun.

Fox Foxman har gått viralt på Josefines sosiale medier. Hun får kommentarer fra hele verden og de aller fleste er fascinert av forholdet deres. Men det er også mange som ikke er like positive til det.

– Jeg får kommentarer om at han kommer til å miste jaktinstinktet, men jeg ser at han fortsatt jakter, sier hun til SVT.

Josefine Foxman er anmeldt til fylkesnemnda, men hun hevder å ha snakket med fylkesnemnda og gjør ikke noe som ikke er lov.

– Det er klart at jeg ikke tar med reven innendørs. Vi bruker alltid tid ute og på hans premisser, sier hun.

Det er en risiko for at reven ville fått det verre om Josefine skulle flytte fra huset, men hun sier hun ikke vil flytte.

Kalle Hammarberg er nestleder i landsforeningen KFV (katastrofehjelp fugl og vilt). Han mener at dersom dyret har passert innprentingsperioden der reven vokste opp hos foreldrene, er risikoen lav for at mennesker påvirker revens instinkter.

– Hvis det er et voksent dyr, tror jeg at jaktinstinktet påvirkes veldig lite. Det er et instinkt som sitter. Hvis reven ser eller hører en mus under snøen, er jaktinstinktet der, sier han.

Men han understreker at det kan være risiko ved at dyrene kommer for nærme mennesker.

– Den store ulempen er at man venner dyret til folk. Det er vist at dødeligheten blant ville dyr er betydelig høyere i nærheten av mennesker. Svært mange ulykker skyldes menneskelig kontakt. De kan bli uredd for biler og mennesker, sier Kalle Hammarberg.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kiwi

Ville betale kontant på Kiwi – ble truet med politianmeldelse

Niklas Baarlis triste kreftbeskjed om faren: – Det er ikke gode nyheter