Hjem Historier fra livet Julia (16) måtte flytte på grunn av mobbing – Men selv mens hun bodde på et annet kontinent klarte mobberne å ta livet av henne

Julia (16) måtte flytte på grunn av mobbing – Men selv mens hun bodde på et annet kontinent klarte mobberne å ta livet av henne

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Julia Derbyshire var en livsglad fireåring som flyttet sammen med familien sin fra England til USA. Etter en skilsmisse mellom foreldrene ble Jula boende i USA med moren sin, mens pappa flyttet tilbake til England.

Som alle andre barn følte Julia at det var vanskelig å leve med separerte foreldre. Det var mange vonde følelser rundt det emnet for henne. Da hun kom i tenårene åpnet hun seg opp til en av vennene sine om det såre temaet. Det skulle hun aldri ha gjort..

Foto: Adrian Derbyshire / Facebook

Måtte flytte

Like etterpå startet nemlig mobbingen. Julia som bare var 12 år den gangen hun stolte på vennen sin og fortalte om sine følelser ble så brutalt mobbet de neste to årene at foreldrene bestemte at hun måtte flytte fra USA. Julia dro da tilbake til England for å bo med faren sin.

Familien hadde lagt en plan for å skåne Julia fra mobben, dessverre innebar det at hun måtte flytte på seg.

Foto: Adrian Derbyshire / Facebook

Ga seg ikke

Men mobbingen ga seg ikke. De gamle klassekameratene til Julia fortsatte med mobbingen over sosiale medier. Da har det lite å si om man befinner seg på to forskjellige kontinent. Ord bærer langt over landegrenser i dagens sosiale medier samfunn.

BBC formidler den sterke historien om en jente som ble mer ødelagt for hver dag som gikk. Til slutt toppet det seg for Julia, en dag da pappa Adrian kom hjem, fant han datteren på rommet hennes; hun hadde forsøkt å ta sitt eget liv ved å henge seg.

Foto: Adrian Derbyshire / Facebook

Adrian forsøkte å gjenopplive datteren sin, uten hell. Han ringte nødtelefonen og Julia ble raskt hentet av en ambulanse som fraktet henne til intensivavdelingen.

Foto: Adrian Derbyshire / Facebook

Et tapt liv på mobberes samvittighet 

Fem dager etter innleggelsen kom den grufulle beskjeden: Julia ville aldri våkne igjen.

Adrian ble tvungen til å ta den utenkelig harde avgjørelsen. Det var han som måtte gi grønt lys til sykehuset om at maskinene som holdt datteren i live måtte slås av.

Foto: Adrian Derbyshire / Facebook

Maskinene ble slått av og Julia sluttet å puste. 16 år gammel var alt hun rakk å bli. Pappa Adrian måtte bevitne hennes siste åndedrag og oppleve alle foreldres mareritt.

Nå, to år etter Julias død, har Adrian bestemt seg for å dele bildene av datteren med omverden. På Facebook skriver han:

LES OGSÅMC-medlemmer eskorterer gutt med Downs Syndrom til den første skoledagen for å hindre mobbing

«Det er så vanskelig for meg å publisere disse bildene. Alle de gamle minnene kommer tilbake. Jeg blir helt syk av å se på dem.» 

Adrian bruker nå sin egen datters død til å rette oppmerksomhet mot mobbing på nettet og vise hvilke konsekvenser det kan medføre.

«Det som skulle vært en feiring av min datters 18-årsdag ble istedenfor en dag hvor jeg måtte legge blomster på graven hennes.» 

Foto: Adrian Derbyshire / Facebook

Adrian har opplevd en enorm støtte og respons etter at han publiserte disse bildene. Mange mennesker har tatt kontakt med han og fortalt om lignende skjebner.

Dette er et tragisk eksempel på hva mobbing kan medføre. Vær så snill, DEL denne farens budskap videre:

Mobbing tar liv! Mobber du noen nå? STOPP før det er for sent!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com