in ,

Julia Roberts’ store overraskelse: Er ikke en Roberts likevel

Skjermbilde: YouTube

Da Julia Roberts var med i det populære tv-showet i USA som tilsvarer vårt hjemlige «Hvem tror du at du er?», ble en flere hundre år gammel affære som involverte hennes tippoldefar avslørt.

– Men vent, men er jeg ikke en Roberts?, sier superstjernen ifølge People i programmet «Finding your Roots» som går på den amerikanske tv-kanalen PBS.

Programmet er ikke helt ulikt vårt «Hvem tror du at du er?», men skiller seg samtidig ved at amerikanerne i utbredt grad bruker genteknologi. Det er Harvard-professoren Henry Louis Gates Jr. som er programlederen som ser på kjendisenes familiehistorie.  


Noen ganger får de vite at de har forbindelser til kjente eller til og med beryktede mennesker. Mens andre ganger, som var tilfellet for Julia Roberts, oppdager de skjulte familiehemmeligheter.

Etter å ha undersøkt slektstreet til Julia Roberts, oppdaget Gates at mannen som visstnok var hennes tippoldefar, Willis Roberts, faktisk døde mer enn ti år før oldefaren hennes ble født.

Hennes tippoldemor, Rhoda Suttle Roberts, hadde vært gift med Willis Roberts siden 1850-tallet. Hun ble enke i 1864.

– Men, vent – men er jeg ikke en Roberts?, spurte Julia Roberts ifølge ukebladet People da Gates Jr. la frem det han hadde funnet ut om familien hennes.

Gates bekreftet at hun biologisk sett ikke var en Roberts. Han sporet Roberts’ tippoldefar til en mann ved navn Henry McDonald Mitchell Jr.

– Så vi er Mitchells?, spurte Roberts.

– Du er Julia Mitchell, bekreftet Gates Jr. som la til at hun bioloigisk sett ikke en Roberts.

Og som om ikke det var overraskelse nok for skuespilleren som bergtok en hel verden da hun spilte mot Richard Gere i «Pretty Woman» i 1990, så hadde Gates mer på lur:

Mitchell, som altså er Julia Roberts’ biologiske tippoldefar, var gift da oldefaren hennes ble født. Og han hadde seks egne barn med sin kone på den tiden. Folketellingene viste at Mitchells mor bodde bare noen få hus unna Julia Roberts’ tippoldemor.

– På den ene siden er jeg målløs. Det er fascinerende. Men på den annen side er det en del av meg som, når jeg har roet meg litt ned, fortsatt omfavner ideen om at familien min er familien min. Og jeg foretrekker navnet Roberts, sier Julia ifølge People i tv-programmet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Beveren går viralt: Stjeler juletreet når hun feirer jul hos viltpasserne

Dette er den nye jobben til John Carew – håper å tiltre med fotlenke under soning