Hele Norges Julius drakk fra en flaske som ble kastet inn til han i vinterferien. Flasken inneholdt narkotika, og Julius ble alvorlig syk.

Ifølge VG, hadde de ansatte i Dyreparken i Kristiansand lagt merke til at Julius begynte å oppføre seg rart. Det var ikke mulig å få kontakt med han, og han bet seg selv i armen, så han fikk et stort sår. Dette holdt han på med i ett døgn.

En familie tok kontakt med de ansatte i dyreparken og fortalte at de hadde sett at noen kastet noe inn til Julius.

Var veldig alvorlig

VG skriver videre at man kan se på overvåkningskameraet at Julius går ut av bildet, for så å komme inn igjen med en plastflaske.

«Det går bra med ham nå, men det var alvorlig for ham en periode. Han er nå tilbake i flokken. Han påførte seg selv bittskader i armen», sier kommunikasjonsdirektør i Dyreparken, Anniken Bjørn Schjøtt, til VG.

Narkotika i blodet

Julius ble lagt i narkose, og dyrlegen sydde såret. Men da Julius våknet av narkosen, fortsatte han å bite seg i armen. Han ble lagt i narkose igjen. Da han våknet den andre gangen, var han seg selv igjen.

Julius kunne mistet livet. Foto: Dyreparken / Youtube

Det ble tatt blod- og urinprøver av Julius, og da svaret kom tilbake etter noen dager, viste det seg at Julius hadde narkotika i blodet.

LES OGSÅ
Derfor er dette populære krydderet borte

Kunne ha tatt livet av han

«Vi er sjokkert. Dette kunne ha gått mye verre, og det kunne like godt ha tatt livet av Julius. Det er fryktelig at noen kan få seg til å gjøre noe sånt», sier Rolf-Arne Ølberg, veterinær ved Dyreparken til VG.

Flasken er nå levert til politiet, og dyreparken går gjennom alle overvåkningskameraene sine for å se etter mistenkte.