søndag, desember 5, 2021

Junior-verdensmester legger opp: Handler om at man skal ha det bra og trives

Mest lest nå

At unge idrettstalenter må ofre svært mye for å nå toppen er liten tvil om.

Hvor mange timer Marte Mæhlum Johansen (24) har lagt ned for å stå med to gull i junior-VM og ett gull i U23-VM, er knapt mulig å forestille seg. Nå takker det unge talentet for seg i skisporet.

– Jeg er ikke ei som bare gir opp, samtidig er jeg ikke ei som jobber for noe jeg ikke har trua på, åpner Marte Mæhlum Johansen Instagram-innlegget sitt med.


Therese Johaug er blant de mange som har blitt rørt av innlegget, og har kommentert med tre hjerter til Johansen. Også Ingvild Flugstad Østberg har sendt omtanke til skivenninna.

Mæhlum Johansen sier videre at hun innerst inne ikke lenger har trua på det hun driver med, og at det dermed blir vanskelig å legge hele sjela si i det.

– Det er vondt og tøft å innrømme, samtidig som jeg må være ærlig med med selv. Ikke minst må jeg være ærlig med de rundt meg, sier hun.

Hun forteller at hun over en lengre periode hatt store motivasjonsproblemer, og vanskeligheter for å gjøre jobben hun vet kreves for å gå fort til vinteren.

– Det har vært krevende og kjipt å kjenne på følelser jeg ikke har kjent tidligere. Jeg hadde overhodet ikke trodd at det skulle være slik nå om man skrur tiden noen måneder tilbake. For den siste tiden har har vært utfordrende, og jeg har ikke hatt det så bra som jeg burde hatt det, sier det unge stortalentet.

Hun påpeker at det til syvende og sist handler om at man skal ha det bra og trives med livet.

Johansen legger ikke skjul på at beslutningen har vært tung, og sier hun har gått mange runder med seg selv.

– Den vanskeligste avgjørelsen i hele mitt liv så langt. Jeg har valgt å legge skiene på hylla, sier hun.

Samtidig takker hun også skimiljøet for mange fine opplevelser, og forsikrer at skigleden alltid vil være der.

Marit Bjørgen (41) er en av de som har uttrykt bekymring over at de tøffe kravene innen toppidretten kan skremme vekk unge idrettstalenter. 

Nylig var Marit Bjørgen gjest i Skavlan, og tok der et oppgjør med de trenings– og kostholdsregimene som legges på idrettsungdommer allerede fra svært ung alder. 

– At jeg levde ungdomstiden min som en vanlig ungdom, har gjort at jeg holdt på så lenge, tror jeg, sier Marit Bjørgen ifølge TV 2 i Skavlan.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter