Hjem Nyheter Justisministeren vil ikke beklage til Tengs’ fetter

Justisministeren vil ikke beklage til Tengs’ fetter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Fetteren til Birgitte Tengs ble frikjent for drapet, men dømt til å betale erstatning. 7. november starter rettssaken mot 52-åringen som nå er tiltalt for å ha drept den 17 år gamle kusina hans i mai 1995. 

Politidirektøren, Riksadvokaten og daværende Kripos-etterforskningsleder overfor Birgittes fetter som først ble dømt for drapet.

– På vegne av politiet vil jeg beklage til fetteren, hans familie og de etterlatte, skrev politidirektør Benedicte Bjørnland i en e-post til VG da det ble kjent at 52 år gamle Johny Vassbakk er tiltalt for drapet. .

Justisminister Emilie Enger Mehl sier hun har stor sympati for den situasjonen fetteren til Birgitte Tengs befinner seg i. Hun vil imidlertid ikke gi en beklagelse.

–Jeg mener det er grunn til å se på lovverket som gjør at fetteren er låst til erstatningsdommen, sier justisministeren til VG.

Erstatningsdommen står

Selv om fetteren ble frikjent for drapet på Birgitte Tengs i lagmannsretten, ble han likevel dømt til å betale erstatning til Tengs’ foreldre.

En 10-årsfrist i tvisteloven gjør at ikke kan kvitte seg med erstatningsdommen – selv om en ny mann nå er tiltalt for drapet.

Selv om fetteren ble frikjent har han ikke følt det har vært mulig å leve et normalt liv i Norge. Da han prøvde, mistet han jobben, har TV 2 tidligere forklart

– Som uskyldig skulle jeg fått lov til å få fullstendig frihet. Den eneste plassen jeg har funnet fullstendig frihet, er dessverre utenfor Norge, sa han i et intervju med TV2 i 2010.

Etterforskningen av drapet på hans 17 år gamle og da jevnaldrende kusine har vært gjenstand for massiv kritikk

Varsler erstatningskrav

Advokaten til den tidligere siktede fetteren i Birgitte Tengs-saken varsler erstatningskrav etter at det i dag er tatt ut tiltale mot en 52 år gammel mann i saken.

– En mann er nå tiltalt, og vi kan ikke ha to forskjellige gjerningsmenn, sier Sjødin til NRK.

Sjødin har nå formidlet tiltalen til fetteren.

– Han sier han føler en liten lettelse over at tiltale nå er tatt ut, men at nå får domstolen avgjøre den videre gangen i saken, sier advokaten ifølge NRK til NTB.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com