onsdag, desember 11, 2019
Nyheter Kafé slutter å selge kakemenn - endrer navn til...

Kafé slutter å selge kakemenn – endrer navn til kakeperson

-

Det er snart tid for den store julebaksten. Skal du bake julemenn, kakemenn, eller en pepperkakemann i år?

Det finnes flere tradisjonsrike julekaker som er mest kjent som menn. Kakemenn, julemenn, pepperkakemann og fattigmann. Er det på tide at disse kakesortene bytter navn til noe kjønnsnøytralt, eller er vi fornøyde med de gode, gamle navnene?

En kunde som var nylig var på et kafébeøk i Auckland synes i hvert fall at det er på tide med et navnebytte på de populære kakene. På kaféen var julebaksten på plass og kunden kommenterte navnelappen på de velduftende kakene. Derfor har eierne av kaféen bestemt seg for å gi pepperkakene og kakemennene et kjønnsnøytralt navn.

Det var en kunde på kafeén The Tannery i Auckland som stillte spørsmål til de ansatte om hvorfor de menneskeformede kakene ble kalt «pepperkakemenn» og ikke «pepperkakefolk».

Det førte til at eieren Andre Cettina ble inspirert til å gjøre en endring på etiketten som var klistret på krukken med kakene. Der står det nå «pepperkaker som kjønnsnøytral person».

A little something for everyone 😉 #bestoutwest #thetannerycafe #thetannerynz #relaxalittle

Publisert av The Tannery Tirsdag 5. november 2019

Den lille kaféen har fått mye oppmerksomhet rundt navnebytte. Det har blitt et stort samtaleemne på sosiale medier hvor flesteparten synes at kakene ikke trengte å skifte navn.

«Mange sier til oss at vi bør slutte å være så pedantiske, sier Andre Cettina til Stuff.no.nz, og at det bare en kake. Men det er veldig mange som kjøper dem av oss nå da, og det synes jeg er gøy», forteller han.

Hva tenker du om å kalle pepperkakemenn og kakemenn for pepperkakepersoner? Del gjerne meningen din med oss i kommentarfeltet.

LES OGSÅ: Pynter du tidlig til jul? Det kan gi deg et langt og lykkeligere liv

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Døde i arresten: Her kollapser 16-åringen

Carlos Gregorio Hernandez Vasquez er ett av minst seks barn som har mistet livet i varetekt hos det amerikanske grensepolitiet siden desember 2018.

Dette er homoterapi

Dette er den omdiskuterte og kontroversielle “behandlingen” som alle snakker om.

Nobelprisvinner Abiy Ahmed: «Prisen er en anerkjennelse av vår innsats»

Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali ankommer VIP-terminalen på Oslo Lufthavn mandag ettermiddag. Tirsdag mottar han Nobels fredspris.