Hjem Dyr Kaj ble sjokkert da han så hva reven gjorde i hagen: – Madammen ropte «ta bilde, ta bilde!»

Kaj ble sjokkert da han så hva reven gjorde i hagen: – Madammen ropte «ta bilde, ta bilde!»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da Kaj Myreng (65) fra Karasjokfjellet begynte å henge opp solsikkefrø og nøtter ved hytta si, hadde han ikke forventet at noen ville klare å stjele dem.

Posene var revet opp mens han var borte i Alta, og ingen forstod hvordan det hadde skjedd, skriver iFinnmark.

– De hang så høyt at de ikke kunne nås fra bakken, og kvisten var så tynn at hverken kråka eller skjæra kunne sitte på den og hakke, forklarer Myreng til VG.

Men en dag så han ut vinduet og trodde knapt sine egne øyne. Der fikk han øye på en rev i fullt forsøk på å hoppe opp i treet.

rev i tre
Foto: Kaj Myreng

Etter et par mislykkede forsøk lyktes reven på det tredje.

rev i tre
Foto: Kaj Myreng

– Madammen ropte «ta bilde, ta bilde!» Reven kom seg opp og fant balansen. Den tok hull på den første posen uten problemer, så gnagde den over nylontauet for å få ned den andre, deler Myreng med VG.

Ifølge Myreng hadde reven forsynt seg godt av fuglematen og vendte tilbake neste dag for å hente restene. Den kvelden hadde paret spist rypemiddag og kastet noen rester der reven hadde vært. Disse var også forsvunnet dagen etter.

rev i tre
Foto: Kaj Myreng

I et innlegg på Facebookgruppen «Finmark i bilder» skriver Kaj:

«Vi har lurt på hvem som har REVET sund fuggleposene med nøtter i. Men i helga ble synderen avslørt. Hoppet elegant opp i treet og rev hull i posene! Avsluttet med å bite over tauet å rive ned tomposan. Guorpmeth i Karasjok Kommune.»

rev i tre
Foto: Kaj Myreng
rev i tre
Foto: Kaj Myreng

Klatrer rever?

Ja, rever kan faktisk klatre, noe bildene til Kaj beviselig viser.

Selv om de ikke er like dyktige klatrere som enkelte andre dyr, som katter. Revene kan bruke sine klør til å klatre på trær, spesielt hvis stammen er skrå eller hvis det er nok greiner de kan bruke til å hjelpe seg oppover.

Dette er ikke en vanlig oppførsel du ser daglig, men det kan skje, spesielt hvis reven er på jakt etter mat eller prøver å unngå fare. Noen arter som den grå reven (Urocyon cinereoargenteus) i Nord-Amerika, er kjent for sin evne til å klatre i trær.

  1. katt hvite poter
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com