in

Nakstad: Dette kan skje om ikke smitten går ned

Espen Nakstad

Tirsdag ble det innført strengere nasjonale tiltak som gjelder fra 25. mars. Dersom dette ikke får bukt med smittespredningen kan det bli strammet ytterligere inn.

Blant de nye tiltakene er en nasjonal anbefaling om å begrense sosiale kontakter mest mulig.


– Det er tiltak som er nødvendig nå. Nå har vi hatt smitteøkning i Norge i en hel måned, og vi har stadig nye steder i Norge hvor det dukker opp utbrudd med mutert virus, som er veldig vanskelig å slå ned. Så da trenger vi å styrke sikkerhetsnettet, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til VG.

Hvis de nye tiltakene ikke er nok til å få R-tallet under 1, kan regjeringen måtte stramme inn ytterligere:

VG skriver onsdag at ett av tiltakene som vurderes om smittesituasjonen forverrer seg ytterligere, er at hele Norge må unngå å ha gjester på besøk i to uker.

Unntak blir gjort for nødvendige hjemmetjenester og for folk som har kort tid igjen å leve. Det gjøres også enkelte andre unntak for aleneboende og for barn og unge.

– Det er i prinsippet noe som kan bli aktuelt hvis vi skulle miste kontrollen i enda større deler av landet, sier Nakstad til VG og viser til at besøksstans ble brukt med suksess etter jule- og nyttårsfeiringen.

Forstår du statsministeren? 😬

Posted by Sosialnytt on Wednesday, March 24, 2021

Han viser til at det å samles innendørs gir betydelig større smitterisiko enn å møte folk ute og på god avstand.

Det siste døgnet er det registrert 1.085 nye koronasmittede, dette er 11 færre enn dagen før og 65 færre enn snittet i forrige uke. Det er 270 innlagte og 2,8 prosent av de som tester seg, tester positivt. Totalt er 649 personer døde av covid-19-viruset i Norge.

– Det ser ut til at den bratte økningen har blitt mindre bratt, og at det forhåpentlig er et tegn på at det nå vil komme en utflating hvis vi nå fortsetter å ha så strenge tiltak. Ja, det kan være et godt tegn. Jeg tror det er et godt tegn, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg ifølge NTB og Aftenposten til NRK nyhetsmorgen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

3-åringen kjefter på faren: «Du har glemt toalettsetet igjen»!

Fant 2.000 år gammel skriftrull – de mest betydelige funnene siden Dødehavsrullene