Forsiden Meninger Kan bli lov med pils i parken

Kan bli lov med pils i parken

Hvis Unge Venstre får det som de vil, kan det bli lov å kose seg med en øl i parken. De ønsker å fjerne det de kaller «det idiotiske forbudet mot pils i park».

«Det er jo digg å ta seg en pils i parken. Det er ikke alle som har råd til å drikke utepils på Aker Brygge og nyte utsikten der. Da er det fint at man kan sitte i en park og drikke pils uten å frykte bot fra politiet», sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark til NRK.

«Dette er et tøyse­forbud. Vi må ikke glemme alle disse små tøyse­forbudene. Det er ikke den største saken for oss, men det er viktig at staten skal blande seg minst mulig i folks liv. Da må vi fjerne idiotiske forbud som forbudet mot pils i park», sier han videre.

«KrF stopper alt som er gøy»

Og Unge venstre er ikke de eneste som ønsker å tillate øl i parkene. Både Unge Høyre og Fremskrittspartiets ungdom har tidligere tatt til orde for det samme. At det fortsatt er forbudt å drikke alkohol i landets parker, forklarer Unge Venstre-lederen slik:

LES OGSÅ
Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han
LES OGSÅ
Dette er råkjørernes unnskyldninger: Måtte tørke bilen, mate rotta og ha fart opp bakken

«Det er fordi KrF stopper alt som er gøy her i livet. Jeg skulle ønske det var litt mer gøy i regjerings­plattformen», sier han til NRK.

venner i park
Flere ønsker nå at det skal være lov med pils i parken. Foto: Canva

KrFU på sin side, ønsker ikke noen fyllefest i parkene.

«Parken skal være åpen for alle. Det innebærer at det ikke bør være alkohol der. Det skal være en trygg og god plass for familier og barn», sier leder Martine Tønnessen i Kristelig folkepartis ungdom til NRK.

Tenker på barn og unge

På spørsmål om KrFU er imot alt som er gøy, svarer de at de er imot det de vet er skadelig for barn og unge og utsatte.

«Derfor bekymrer jeg meg over at UV-lederen vil kaste dem under bussen for at han skal ta seg en øl i en park», sier hun.

 

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet