fredag, desember 13, 2019
Meninger Kan bli lov med pils i parken

Kan bli lov med pils i parken

-

Hvis Unge Venstre får det som de vil, kan det bli lov å kose seg med en øl i parken. De ønsker å fjerne det de kaller «det idiotiske forbudet mot pils i park».

«Det er jo digg å ta seg en pils i parken. Det er ikke alle som har råd til å drikke utepils på Aker Brygge og nyte utsikten der. Da er det fint at man kan sitte i en park og drikke pils uten å frykte bot fra politiet», sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark til NRK.

«Dette er et tøyse­forbud. Vi må ikke glemme alle disse små tøyse­forbudene. Det er ikke den største saken for oss, men det er viktig at staten skal blande seg minst mulig i folks liv. Da må vi fjerne idiotiske forbud som forbudet mot pils i park», sier han videre.

«KrF stopper alt som er gøy»

Og Unge venstre er ikke de eneste som ønsker å tillate øl i parkene. Både Unge Høyre og Fremskrittspartiets ungdom har tidligere tatt til orde for det samme. At det fortsatt er forbudt å drikke alkohol i landets parker, forklarer Unge Venstre-lederen slik:

«Det er fordi KrF stopper alt som er gøy her i livet. Jeg skulle ønske det var litt mer gøy i regjerings­plattformen», sier han til NRK.

venner i park
Flere ønsker nå at det skal være lov med pils i parken. Foto: Canva

KrFU på sin side, ønsker ikke noen fyllefest i parkene.

«Parken skal være åpen for alle. Det innebærer at det ikke bør være alkohol der. Det skal være en trygg og god plass for familier og barn», sier leder Martine Tønnessen i Kristelig folkepartis ungdom til NRK.

Tenker på barn og unge

På spørsmål om KrFU er imot alt som er gøy, svarer de at de er imot det de vet er skadelig for barn og unge og utsatte.

«Derfor bekymrer jeg meg over at UV-lederen vil kaste dem under bussen for at han skal ta seg en øl i en park», sier hun.

 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...