Hjem Helse Forskning: Kan kaffe få deg til å se yngre ut?

Forskning: Kan kaffe få deg til å se yngre ut?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nordmenn elsker kaffe. Norge ligger på andreplass bak Finland på listen over land med høyest inntak av kaffe per innbygger.

Kaffenytere har sikkert lagt merke til mange forskjellige artikler som sier at kaffe enten er bra eller mindre bra for helsen. Men det man kanskje ikke har hørt så mye om, er at kaffe faktisk kan være med på å gi deg et yngre utseende.

En undersøkelse fra Standford University viser nettopp dette. Her fant nemlig forskere ut at koffein kan bekjempe tegn på aldersrelatert inflammasjon, som kan få huden din til å se rødlig, gusten og sliten ut.

Antiage-effekt

Forskerne bak undersøkelsen foretok blodanalyser av 100 personer i alle aldre. Undersøkelsen viste naturlig nok at det var de eldste deltagerne som hadde mest inflammatoriske gener, men de som drakk kaffe var best beskyttet mot aldersrelatert inflammasjon. Undersøkelsen viste også at jo mindre koffein deltagerne inntok, desto større var risikoen for kronisk inflammasjon.

Studien er ikke alene om å mene at kaffe er bra for huden din. Flere hudleger har tidligere snakket varmt om kaffens antiage-effekt.

– Det er mange påstander der ute om kaffens egenskaper. Noen er basert på vitenskap, andre ikke. Faktorer som er involvert i kaffes anti-aging armamentarium faller i to kategorier: koffein og antioksidanter, har dermatolog Jessica Krant ved SUNY Downstate Medical Center tidligere uttalt til Fox News.

Inflammasjon kommer altså naturlig med alderen, men undersøkelsen viser at du kan redusere den ved å drikke kaffe.

Fordeler med kaffe

Kaffe inneholder flere antioksidanter, som kan ha en beskyttende effekt på huden ved å bekjempe frie radikaler som bidrar til hudens aldringsprosess. Imidlertid er effekten av kaffe på hudens utseende og om det faktisk kan få deg til å se yngre ut, ikke direkte bevist. Her er noen potensielle måter kaffe kan ha en innvirkning på huden:

  1. Antioksidanter: Kaffe er rik på antioksidanter som kan hjelpe med å beskytte huden mot skade fra frie radikaler fra miljøet, som forurensning og UV-stråling. Dette kan potensielt forebygge for tidlig aldring.
  2. Økt blodsirkulasjon: Koffeinet i kaffe kan stimulere blodsirkulasjonen, som kan bidra til en sunnere og mer livlig hudtone.
  3. Redusere betennelse: Kaffe har antiinflammatoriske egenskaper som kan hjelpe til med å redusere rødhet og betennelse i huden.
  4. Kaffe som skrubb: Når brukt eksternt, kan kaffegrut fungere som en eksfolierende skrubb som fjerner døde hudceller, noe som kan forbedre hudens glød og jevnhet.

Selv om disse faktorene kan ha en positiv effekt på hudens utseende, er det viktig å huske på at å se yngre ut også er sterkt påvirket av andre faktorer som genetikk, livsstil, kosthold, solbeskyttelse og generell hudpleie. Regelmessig inntak av kaffe alene vil sannsynligvis ikke gi dramatiske anti-aldrende resultater, men det kan være en del av en helhetlig tilnærming til hudhelse.

Enda en god nyhet for kaffeelskere der altså 🙂

  1. kaffesuuump
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com