in

Kan kaffe få deg til å se yngre ut?

Nordmenn elsker kaffe. Norge ligger på andreplass bak Finland på listen over land med høyest inntak av kaffe per innbygger.

Kaffenytere har sikkert lagt merke til mange forskjellige artikler som sier at kaffe enten er bra eller mindre bra for helsen. Men det man kanskje ikke har hørt så mye om, er at kaffe faktisk kan være med på å gi deg et yngre utseende.

En nyere undersøkelse fra Standford University viser nettopp dette. Her fant nemlig forskere ut at koffein kan bekjempe tegn på aldersrelatert inflammasjon, som kan få huden din til å se rødlig, gusten og sliten ut.


Antiage-effekt

Forskerne bak undersøkelsen foretok blodanalyser av 100 personer i alle aldre. Undersøkelsen viste naturlig nok at det var de eldste deltagerne som hadde mest inflammatoriske gener, men de som drakk kaffe var best beskyttet mot aldersrelatert inflammasjon. Undersøkelsen viste også at jo mindre koffein deltagerne inntok, desto større var risikoen for kronisk inflammasjon.

Studien er ikke alene om å mene at kaffe er bra for huden din. Flere hudleger har tidligere snakket varmt om kaffens antiage-effekt.

– Det er mange påstander der ute om kaffens egenskaper. Noen er basert på vitenskap, andre ikke. Faktorer som er involvert i kaffes anti-aging armamentarium faller i to kategorier: koffein og antioksidanter, har dermatolog Jessica Krant ved SUNY Downstate Medical Center tidligere uttalt til Fox News.

Inflammasjon kommer altså naturlig med alderen, men undersøkelsen viser at du kan redusere den ved å drikke kaffe.

Enda en god nyhet for kaffeelskere der altså 🙂

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

farmen 2022

Omfattende smugling på Farmen: TV 2 bekrefter berusede deltagere på gården

Hvilke fremskritt gjør idretten for å bli mer inkluderende for medlemmer av LHBTQ+-fellesskapet?